V zadnjem desetletju je naložbeno zlato postalo kar velika priložnost. Namreč zlato se je pri vseh krizah do sedaj izkazalo kot pozitivna naložba, ki ohranja vrednost kljub inflaciji in mnogi ekonomisti so mnenja, da se bo investirati v zlato splačalo tudi v prihodnje. Verjetnost zvišanje inflacije je v prihodnosti izredno velika in naložbeno zlato, s katerim lahko trgujete tu, je primerna zaščita. Naj vam naštejem kar nekaj razlogov, zakaj investirati v zlato vsaj del svojega premoženja:

  1. naložbeno zlato ščiti premoženje pred inflacijo
  2. naložbeno zlato je dober diverzifikator – zmanjšuje tveganje naložn
  3. gre za zlato rezervo v hudih, kriznih ali pa celo vojnih časih
  4. ščiti pred depreciacijo valute (npr. dolar pada, cena zlata raste)
  5. obenem pa ni tako volatilno kot običajne investicije

Vedeti je tudi treba da so tako fizične kot tudi pravne osebe ob nakupu in prodaji naložbenega zlata v Sloveniji oproščene plačila davka na dodano vrednost, fizične osebe pa so oproščene tudi davka na kapitalski dobiček.

Podjetje Edisongold

Podjetje Edisongold se z zlatarstvom ukvarja že od leta 1990, sama družinska tradicija v zlatarstvu pa sega že v leto 1850. Podjetje Edisongold je eno redkih, ki vam lahko strokovno oceni vaše staro zlato, nudijo pa tudi odkup zlata. V podjetju se trudijo, da bi bili njihove cene odkupa čim višje, saj s tem dokazujejo spoštovanje do svojih strank in do zlata samega. Podjetje Edisongold se nahaja v Kopru, stranke pa lahko svoje naložbeno zlato prevzamejo takoj. V podjetju odkupujejo tudi rabljeno zlato, ter zagotavljajo, da so cene, ki so na spletu, veljavne ne glede na artikel in barvo zlata.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.