Omega 3 tablete – za kaj vse so koristne

Si predstavljate, da nekdo, ki predvsem uživa mastno hrano, nima prav nobenih težav z boleznimi srca ter ožilja? Vsekakor je to možno. Živ dokaz za to so zagotovo Eskimi z Grenlandije. Za njih je značilno, da se prehranjujejo zlasti s prehrano, ki je izjemno bogata z omega 3.

Vloga omega 3 maščobnih kislin se je pričela natančneje raziskovati pred približno pol stoletja. Znanstveniki so med opazovanjem Eskimov prišli do spoznanja, da ti le redko zbolijo za srčno-žilnimi boleznimi, kljub temu da je njihova hrana pretežno zelo mastna. Z omega 3 maščobnimi kislinami je bogato ribje olje. Če tega ne uživate prav radi, so lahko odlična alternativa tudi vse bolj priljubljene omega 3 tablete.

Omega 3 tablete

Z uživanjem omega 3 zmanjšujete tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni

Z omega 3 je torej še posebej bogato ribje olje. Prav tako vam lahko odlično koristijo omega 3 tablete, ki na trgu tako in tako veljajo za enega od najbolj priljubljenih prehranskih dopolnil. Omega 3 v različnih oblikah torej pomaga na izjemno učinkovit način zmanjševati številne dejavnike tveganja pri nastanku srčno-žilnih bolezni.

Sicer pa vam omega 3 tablete lahko zelo dobro koristijo tudi za oči. DHK je sestavina, ki je prisotna v omega 3, prav tako je tudi sestavni del vaše očesne mrežnice. In kadar ne prejmete dovolj DKH-ja, se lahko pojavijo težave z vidom. Prav tako je zelo zanimivo, da je uživanje omega 3 izjemno povezano z zmanjšanim tveganjem za degeneracijo rumene pege. Ta je med starostniki zagotovo eden od ključnih vzrokov za izgubo ostrine vida.

Omega 3 tablete uspešno pomagajo tudi pri duševnih motnjah

Dejstvo je, da so osebe, ki redno uživajo 3 maščobne kisline – v različnih oblikah, tudi kot omega 3 tablete – precej manj nagnjene k razvoju tesnobe pa tudi depresije. Tudi osebam, ki se že soočajo s tovrstnimi težavami, omega 3 lahko zelo učinkovito pomagajo. Pri osebah z depresijo je pri omega 3 ključna sestavina EPK.

Vsekakor pa ni vseeno, kje boste omega 3 tablete kupovali. Priporočamo vam, da prehranska dopolnila na sploh kupujete le v specializiranih prodajalnah, kjer vam bodo pri izbiri pomagali strokovnjaki in vam povsem brezplačno svetovali.

 

 

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.