Obnovljena kartuša

Polnilni set za kartušeVsaka kartuša ima svojo življenjsko dobo. Kadar jo odpremo iz njene embalaže, prične njena življenjska doba teči hitreje, ker je izpostavljena zunanjim vplivom. Vsaka kartuša je napolnjena z barvo, ki se s časom strdi. Zaradi tega zelo stara kartuša ni več primerna za uporabo in preprosto ne obstaja način, s katerim bi jo lahko obnovili. To pa ne drži v primeru, da se je kartuša normalno izpraznila in ne deluje več preprosto zato, ker nima v sebi več barve. Tisti, ki imajo nekaj več tehničnega znanja, lahko privarčujejo precej denarja, če se odločijo, da jo bodo sami obnovili. Izpraznjena kartuša se lahko s posebnim postopkom tudi napolni in možna je ponovna uporaba.

V primeru, da se boste tega lotili, potem morate najprej kupiti set s pripomočki za ponovno polnjenje. Črno bela kartuša uporablja le črno barvo, večbarvne pa uporabljajo modro, rumeno in rdečo barvo, ki so tudi osnovne barve, s katerimi tiskalnik pridobiva vse ostale barve iz barvne lestvice. Set za polnjenje mora vsebovati še injekcijo in dobro je, da imate pri sebi kakšno krpo, saj je postopek, vsaj takrat, ko se ga lotevate prvič, nekoliko umazan, če niste previdne.

Obnovljena kartuša, če ste postopek izpeljali pravilno, bo tiskala izpis enake kakovosti kot takrat, ko ste jo kupili. Res pa je, da z leti uporabe, ostane kartuša obrabljena in lahko zaradi tega prične tiskati precej slabše. Slej ko prej boste morali kupiti novo, vendar če boste z njo ravnali pazljivo, vam bo služila precej časa. Obnovljena kartuša pa nedvomno privarčuje precej denarja. Obnovljene, kompatibilne in originalne HP kartuše najdete v tej spletni trgovini.