Vrsar je eno izmed najlepših mest na hrvaški Istri. Mesto ima več kot 2000 letno zgodovino, ki je vplivala na arhitekturno in kulturno podobo, ki jo lahko občudujemo danes. Vrsar ima ribiško dušo. Na vsakem koraku je mogoče čutiti globoko povezanost z morjem. Mediteransko podnebje je Vrsar obdarilo z izjemnimi naravnimi pogoji. Zime so mile, poletja so topla. V okolici je uspešno kmetovanje, v poletnih mesecih pa Vrsar doživlja vrhunec turistične sezone. Vendar pa glede na vse naravne in kulturne znamenitosti, ki jih ponuja Vrsar, turistična sezona sploh ni omejena le na poletne mesece.

Ljudje, ki živijo v tem prečudovitem starem mestecu, so večinoma kmetovalci, ribiči in tudi vinarji. Iz vsega tega lahko izvira nepozabna lokalna kulinarika. Vrsar je poln gostiln, ki vam pripravijo pravne gastronomske mojstrovine. Največje specialitete so narejene na osnovi rib in morskih sadežev, vendar pa tudi mesne jedi zbujajo apetit. Vso to odlično hrano pa pospremi še odlična kapljica vina lokalnega izvora. Kdor obožuje kulinariko, je to mesto prava destinacija zanj.

Vrsar se nahaja severno od Limskega kalana. To področje si morate nujno ogledati. Kakšen dan si vzemite čas in se odpravite na sprehod, ki lahko traja le nekaj uric ali pa tudi cel dan. Naravnih čudes vam ne bo kar tako zlahka zmanjkalo. Prekrasen je tudi arhipelag, ki ga sestavlja 18 neposeljenih otočkov. Če imate izpit za vožnjo barke, potem lahko barko najamete in se podate na zanimiv morski izlet.

Vrsar je poln raznih znamenitosti, ki so vredne ogleda. V starem mestnem jedru so dostopne tri razgledne točke. Na voljo pa so tudi ogledi jam. Ljubitelji zgodovine bodo navdušeni nad antičnim pristaniščem in nekropolo, vredne ogleda pa so tudi bazilika in razne cerkve. Vsekakor pa ne smemo pozabiti, da Vrsar z okolico ponuja tudi fantastične plaže, ki se razprostirajo v neokrnjeni naravi ob čistem morju.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.