Nassfeld je top avstrijsko smučišče

Nassfeld je top avstrijsko smučišče. Smučišče Nassfeld se redno uvršča med najboljša avstrijska smučišča, prav tako je smučišče redni prejemnik številnih nagrad in priznanj. Za najboljšo smuko skrbi trideset sodobnih žičniških naprav na sto deset kilometrih prog. Za pestro zabavo in raznolikost je poskrbljeno na številnih točkah.

 

Smučišče Nassfeld ima 110 kilometrov prog za smučanje
V Nassfeldu je vedno pestro

Tekmovalna proga s snemanjem filma

Na smučišču Nassfeld sta dve tekmovalni progi z možnostjo snemanja filma. Smučarji lahko preverijo hitrost, na eni izmed prog celo sočasno drug proti drugemu. Smučišče Nassfeld mnogi izbirajo, ker ga odlikuje sončna smuka.

V primerjavi z drugimi smučišči lahko smučišče Nassfeld smučarjem ponudi dodatnih sto sončnih ur na smučarsko sezono. Zato imajo možnost, da cel dan smučajo na soncu. Dodatno smučarje navdušuje dih jemljajoča panorama, petindvajset smučarskih koč in restavracij ob progah, poligon za posti slog in zabavo, brezplačna internetna povezava ter trije vadbeni poligoni za otroke. Poligoni za otroke so dobra popotnica za družinsko smučanje ali družinski zimski dopust na snegu.

Smučišče Nassfeld dodatno ne nudi zgolj smučarske proge, izbirati je mogoče tudi osemdeset kilometrov tekaških prog različnih težavnostnih stopenj, višinske tekaške proge, petinpetdeset zimskih pohodniških poti, pet sankaških prog od tega tri osvetljene, vožnjo s sanmi na konjsko vprego, sedem kvadratnih kilometre naravne ledene površine na Belem in Preseškem jezeru, alpski wellness, turno smuko in pohod s krpljami ter številne druge možnosti.

Smučišče je dostopno po cesti iz italijanske ali avstrijske strani. Na italijanski strani je najlažja povezava po avtocesti. Od meje s Slovenije sledimo oznakam Udine ter nadaljujemo do izvoza Pontebba. Sledi nadaljevanje skozi kraj Pontebba po dih jemljajoči italijanski cesti skozi prelaz Passstraße do Mokrin.
Avstrijska alternativa dostopa do Nassfeld je iz slovenske prestolnice dolga sto štirideset kilometrov, vodi preko južne avstrijske avtoceste A2 do izvoza Hermagor oziroma Gailtal, naprej do Hermagorja in v smeri Kötschach-Mauthen, razcep Mokrine, magistralna cesta Nassfeld do kraja Mokrine.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja