V zadnjih letih so postale mobilne hišice kot način nastanitve za turiste zelo popularne. Običajno so mobilne hišice nameščene v kampih. Seveda niso pomešane med šotori in avtokampi ter prikolicami, ampak imajo posebej za njih namenjen del kampa. Skoraj vsak sodobnejši kamp ob morju ponuja tudi mobilne hišice. Te imajo lepo urejen manjši vrtiček pred vhodom, ki ga lahko gosti koristijo v času bivanja v njej. Običajno so mobilne hišice postavljene v skupini, tako da skupaj tvorijo pravo manjše naselje.

Za vse tiste, ki bi radi preživeli dopust v kampu, ki se nahaja blizu morja, pa ne bi radi šotorili, bivali v prikolici ali avtodomu, so mobilne hišice najboljša možna rešitev. Udobje, ki ga zagotavljajo je nepopisno, saj ponujajo vse udobje kot ga ponuja stanovanjska hiša, le da je vse pomanjšano.

Mobilne hišice imajo ločene spalnice, tako da lahko ponoči najdete svoj mir in se na dopustu, ki ste ga tako dolgo časa čakali, tudi pošteno naspite. V drugem prostoru se običajno nahaja kuhinja z jedilno mizo. Seveda je odvisno od velikosti mobilne hišice, kako opremljena je kuhinja. Običajno so mobilne hišice res pomanjšane stanovanjske hiše, tako da je tudi kuhinjska oprema nekoliko manj bogata kot v domači kuhinji, vsekakor pa zadošča za pripravo obrokov za družino ali pa skupino prijateljev.

Naslednja velika prednost, ki jo ponujajo mobilne hišice v primerjavi s šotorjenjem v kampu, je lastni WC in tuš kabina. Tako vam ni potrebno uporabljati skupnih sanitarij, ampak imate ves čas na razpolago svoje lastne prostore. To je zlasti primerno za tiste, ki jim veliko pomeni to, da imajo svoj lastni intimni prostor. Če se na dopust odpravljate z družino ali s prijatelji in b radi bili v kampu, vendar pa bi radi imeli tudi vse udobnosti apartmaja, potem so mobilne hišice prava rešitev za vas, zagotovo vam ne bo žal, če jih preizkusite.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.