Danes sem na uradnem  spletnem blogu google-a prebral eno zelo zanimivo novico in sem se odločil jo objaviti še tukaj. Danny Sullivan je v svojem prispevku namreč prikazal izjemno nazorno kako spletni iskalnik Bing, ki je v lasti konkurenčnega podjetja Microsoft iz Redmonda, prikazuje rezultate iskanja enake rezultatom iskalnika Google. Microsoft je seveda takoj odločno odgovoril: “Mi ne kopiramo googlovih rezultatov”.

Danny je nato v svoji objavi pojasnil, da so programerji pri googlu to opazili pri obsežni raziskavi, ki so jo izvedli. V raziskavi so iskali podobnosti med spletnima iskalnik Bing in Google na določene ključne besede (angl. keyworde) in ugotovili, da bing v primerih, ko neko klju?no besedo ne najde kar uporabi njihov iskalnik google in tako posledi?no prikazuje njihove rezultate.

Vse se je začelo s ključno besedo tarsorrhaphy (redek postopek, v katerem so veke deloma sešite na ozke odprtine.). V poletju prejšnjega leta so tako pri googlu izvajali teste med tema iskalnikoma in primerjali rezultate iskanja za nenavadno napačno črkovane poizvedbe. Google je seveda vrnil pravilne rezultate, skupaj z rezultati za popravljeno poizvedbo. Kasneje pa je Bing naenkrat začel kar vračati isti rezultat kot Google, brez da bi predlagal popravljeno poizvedbo. Nato so pri googlu primerjali še rezultate drugih klju?nih besed in potrdili domnevo, da spletni iskalnik Bing prikazuje njihove rezultate.

Podobnost rezultatov iskanja si lahko ogledate v galeriji slik in tako presodite sami 🙂