Lesen stol primeren za notranji in zunanji prostor

Skorajda v prav vsakem prostoru našega doma pa tudi v drugih objektih lahko najdemo po vsaj en stol. Gre namreč za kos pohištva, brez katerega ne zmoremo. Še posebej pa je njihova vloga pomembna v prostorih, kot je na primer jedilnica. V tem delu doma so navadno nameščeni precej udobni stoli, na katerih lahko brez težav sedimo tudi po več ur. Podoben stol si moramo omisliti tudi za delo za računalnikom. A računalniški stol je precej drugače zasnovan kot jedilni stol. Veliko razliko je moč opaziti že v sami zunanjosti.

Stoli se torej med seboj razlikujejo predvsem po namembnosti. Seveda je ključna razlika med njimi tudi v samem materialu. Nasploh pa lahko rečemo, da je lesen stol še vedno najbolj priljubljena izbira. Leseni stoli so predvsem domena jedilnic oziroma kuhinjskih prostorov.

Različna kakovost lesenih stolov

Lesen stol je lepega videza, prijeten je tudi na dotik pa tudi za samo sedenje. Je pa res, da vsi leseni stoli še zdaleč niso enake kakovosti. Ta je odvisna predvsem od drevesne vrste, iz katere so izdelani. Hrastov stol je na primer eden od najbolj trpežnih, zato je tudi cenovno nekoliko dražji.

Pri izbiri stola iz lesa pa je treba paziti tudi na to, ali bomo stol uporabljali znotraj ali zunaj doma. Za terase, balkone ali za na vrt je potrebno izbrati vrsto lesa, ki je odlično odporna na prav vse vremenske pogoje, še zlasti pa na močno sonce in dež.

Leseni stoli v jedilnici

Les je zagotovo eden od najbolj priljubljenih materialov, zato ni čudno, da je večina pohištva izbrana iz tovrstnega materiala. Že dolgo je znano, da se v bližini izdelkov iz lesa veliko bolje počutimo in zakaj jih ne bi torej vključevali tudi v svoj dom. Jedilnica, opremljena z lesenimi stoli in mizo, je zagotovo na videz precej bolj domača kot pa na primer jedilnica, kjer prevladuje steklo in drugi materiali.

Leseni stoli v jedilnici so zato še vedno priljubljena izbira. Je pa res, da se trendi spreminjajo. En lesen stol je lahko povsem drugačen od drugega, pa vendarle lahko oba stojita za isto mizo. Dobro je, da smo včasih pri opremljanju doma nekoliko bolj drzni oziroma sledimo trendom.

 

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.