Ledvena sedežna opora

Pred kakšnim tednom dni sem na spletu zasledil zelo zanimiv pripomoček, ki poskrbi za vse tiste, ki imate težave s hrbtom kot tudi za tiste, ki želite zaradi več urnega sedenja za računalnikom dodatno zaščiti svoj hrbet. Ledvena sedežna opora, kot ta pripomoček imenujejo je ergonomsko zasnovana zadeva, ki poskrbi za pravilno držo vašega hrbta pri sedenju kot tudi za večjo cirkulacijo zraka in s tem se tudi izognemo, sploh sedaj poleti ko je vroče, da se telo toliko ne znoji.

Danes mineva 8 dni od dne, ko sem prvič preizkusil ta ergonomsko izoblikovan pripomoček in prvi občutki so pozitivni. Moram priznati, da te opora dejansko “prisili” na to, da ko sediš za računalnikom, da imaš zravnan hrbet saj je narejena tako, da oseba, ki jo uporablja dejansko mora imeti med sedenjem pravilno držo.

Za lažje razumevanje prilagam sliko, kjer boste lahko sami ugotovili, da prav zaradi edinstvene oblike v spodnjem delu pripomočka, oseba enostavno mora sedeti pravilno, ker ga le-ta prisili v to.

 

Ledvena sedežna opora

Sam bi ta izdelek ocenil tako:

  • Oblika 4/5
  • Uporabnost 5/5
  • Montaža pripomočka na stol/sedež 4/5
  • Cena 5/5
  • Priročnost 5/5

Torej, če potegnem črto bi izdelku dal skupno oceno 4/5. Montaži sem namenil 4/5 zgolj iz enega samega razloga. Namreč pripomoček je možno nastavljat po višini s elastičnim trakom. To je edini minus pri tem izdelku, saj se po določenem času in če veliko prenašamo to ledveno oporo (npr. iz avta na stol v stanovanju in obratno) elastični trak raztegne ter obrabi. Ampak v končni fazi, to je potrošni izdelek in tudi sama cena je smešno majhna, saj ga dobimo v spletni trgovini Ebax za zgolj 14,80€.

Za konec pa še prilagam video, kjer si lahko ogledate zakaj je uporaba Ledvene sedežne opore priporočljiva za vse tiste, ki želite poskrbeti za svoj hrbet že danes.