Za zelo malo blagovnih znamk, kot je Converse All Star, velja, da so jih uporabljale in jih še vedno različne generacije. Gre za blagovno znamko, ki je znana pod različnimi imeni, kot je All Stars, Chuck Taylor All Stars ali preprosto Cons. Gre za obuvalo, ki je izjemno preprosto. Izdelano je iz gume in platna. Ne glede na preprosto zasnovo, pa gre za izjemno vzdržljivo obuvalo. Velikokrat se mnogo izdelkov na trgu obdrži več let prav zato, ker so izdelki preprosto. Zaradi preprostega videza in minimalističnih potez jih uporabniki hitro prepoznajo in cenijo. Prav to velja za Converse All Star in to bolj kot za katerikoli drugi izdelek. Pomislite samo na to, so Converse All Star na trgu že od leta 1917. Takrat so hoteli z njimi prodreti na trg obuval za košarko, kar jim je tudi uspelo. Košarkar Chuck Taylor je bil eden izmed sponzoriranih igralcev, ki je tekmoval z Converse All Star čevlji, poleg tega pa je tudi širil njihovo uporabo. Kmalu zatem so Converse All Star dosegli, da so se njihova obuvala uporabljala celo na Olimpijskih igrah.

Med večje uspehe si lahko Converse All Star štejejo tudi to, da so jih uporabljali ameriški vojaki za urjenje med drugo svetovno vojno. Vrhunec priljubljenosti pa so dosegli v šestdesetih letih, ki jih je uporabljalo kar 90 odstotkov vseh profesionalnih in univerzitetnih košarkarjev v Združenih državah Amerike.

Po tem vrhuncu so Converse All Star pričele med športniki nekoliko padati v pozabo, predvsem zaradi tega, ker je podjetje imeli finančne težave. Vendar pa jih to ni ustavilo. Od sedemdesetih let dalje so si Converse All Star čevlje prisvojile različne subkulture. Converse All Star so pričele predstavljati individualnost in svobodo. Kdor jih je nosil, je družbi sporočal, da se razlikuje od drugih smernic in da svojo usodo jemlje sam v svoje roke.

http://www.superge.si/