spd kolesarski čevlji in oprema

Kolesarski čevlji in kolesarski nahrbtniki

Kvalitetni kolesarski čevlji so pogosto spregledan a zelo pomemben del opreme vsakega kolesarja. Vsekakor lahko vozite kolo v kakršnihkoli čevljih, vendar boste zelo profitirali z kvalitetnimi čevlji, ki so namenjeni posebej kolesarjenju.

Bodite pa pozorni na to, kakšna pedala imate, nekatera pedala omogočajo zapenjanje vašega stopala v pedalo, to omogoča večjo učinkovitost pri kolesarjenju saj lahko z nogo pedalo potiskate v celotnem krogu obrata. Nekatera pedala so taka, da omogočajo zapenjanje noge, na drugi strani pa je pedalo ploščato, da lahko kolesarite tudi brez posebnih čevljev. Tudi pri čevljih imate več možnosti saj nekateri tipi čevljev omogočajo zapenjanje pedala in tudi normalno kolesarjenje, to pa jim omogoča posebna oblika podplata. Tipi kolesarskih čevljev se delijo na čevlje za cestno kolesarstvo, čevlje za gorsko kolesarstvo in pa kombinirane čevlje, ki združujejo pozitivne lastnosti obeh tipov kolesarskih čevljev. Cenovni rangi kolesarskih čevljev so različni, dobite jih lahko že za od 50€ naprej, o zgornji meji pa nebi razpravljal, saj je cenovni razpon zelo širok.

Pa namenimo nekaj besed še kolesarskim nahrbtnikom. Kolesarski nahrbtniki so nahrbtniki posebej oblikovani za kolesarje, v njih lahko spravite vse potrebno za kolesarjenje zahvaljujoč veliko različnim predalom. Veliko kolesarskih nahrbtnikov ima vgrajen tudi meh, ki je s cevko povezan na naramnico, tako lahko pijete tekočino tudi med vožnjo, za to pa se vam ni potrebno ustavljati, kar je še posebej priročno. Ponudbo čevljev, nahrbtnikov in pa druge opreme za kolesarje si lahko ogledate v kateri izmed specializiranih trgovin namenjenim kolesarstvu.

Be Sociable, Share!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja