Kitajska je država tisočerih možnosti. Gre za tako veliko državo, s tako številnim prebivalstvom, da je praktično nemogoče opisati, kaj vse lahko človek, ki jo obišče doživi. Vsekakor pa je povsem nemogoče pričakovati, da boste z enim obiskom lahko doživeli vse, kar Kitajska ponuja, pa čeprav boste izbrali le en manjši geografski predel, ki ga boste hoteli raziskati.

Kitajska ima izjemno razvejano geografsko in klimatsko sliko. Ker gre za tako veliko geografsko območje, ima tudi več različnih klim, ki se spreminjajo. Zavedati se morate, da sega tudi prek večjega številna časovnih pasov. S tem v mislih si lahko predstavljate, kako prostrana je Kitajska. Ob Rumeni reki se razprostirajo rodovitne doline in planote. Vzdolž Rumene reke je veliko naselij, saj gre za izjemno gosto poseljeno porečje. To seveda ni značilnost le te države, ampak povsod po svetu so civilizacije stremele k temu, da poselijo porečja rek, saj so bile in še vedno so vir življenja, ker so ljudje od njih gospodarsko tako ali drugače odvisni.

Zagotovo ni posameznika, ki ne bi vedel, da ima Kitajska izjemno dolgo in pestro cesarsko zgodovino. Različna pokrajine in mesta so zaznamovana s to preteklostjo. Danes se Kitajska izjemno trudi, da ohranja svoj kulturni in zgodovinski spomin, čeprav v časih, ko je v njej vladal še zaprt tip komunizma, skrbi za to ni bilo veliko. Zato se je tudi precej kulturne dediščine izgubilo. Kitajska je država, v kateri živijo ljudje, ki imajo globok stik s tradicijo. Posebni vedenjski in kulturni vzorci, ki še danes oblikujejo tempo življenja, se mnogim obiskovalcem najprej zdijo nenavadni. Vendar pa se ljudje s časom privadijo na te kulturne posebnosti, predvsem pa je potrebno izpostaviti to, da so prav te kulturne posebnosti lahko del izkušnje, ki obiskovalca obogati v času preživljanja svojega dopusta. Kitajska je nedvomno dežela, ki jo mora vsak obiskati vsaj enkrat v življenju.