Katero spletno gostovanje izbrati – reseller ali VPS?

Mnogo ljudi se odloča za deljeno spletno gostovanje, saj je to bolj praktično in poceni za začetek ustvarjanja lastnega elektronskega poslovanja. Toda s časom, ko spletna stran začne pridobivati na številu ogledov, mnogo uporabnikov deljenega spletnega gostovanja ugotovi, da le-to ne zadošča več njihovemu večjemu povpraševanju po prenosu podatkov in pasovni širini. Da bi te nove potrebe zadovoljili, se zato mnogi odločajo med dvema alternativama: reseller gostovanjem in VPS gostovanjem.VPS (Virtual Private Server) gostovanje, ali po naše gostovanje virtualnih strežnikov, vam zagotavlja dostop do bolj močnega spletnega strežnika, ki si ga ne boste delili z drugimi, tako da vam zagotavlja popoln nadzor nad podatki vašega strežnika in spletnih virov.

Reseller gostovanje vam zagotavlja dostop do več spletnih strežnikov, ko jih potrebujete, da bi zadovoljili vaše potrebe po gostovanju. Vire spletnega gostovanja lahko tudi prodajate naprej, pri čemer lahko uporabljate svoje ime in lastno ceno storitev.

Kateri poslovni model pa bi vam najbolje odgovarjal? Ena najboljših možnosti, da to ugotovite, je da naredite analizo vaših trenutnih potreb in stanja vašega poslovanja. Marsikateremu podjetju, ki se ukvarja z internetnimi storitvami, kot so izdelava spletnih strani, njihovo oblikovanje in vzdrževanje, bo bolj ustrezalo reseller gostovanje. Če pa ste na primer specializirani za e-poslovanje, pa vam bo verjetno bolj ustrezalo VPS gostovanje, saj omogoča večji nadzor nad podatki.

Razlogi, na podlagi katerih se lahko odločite za VPS gostovanje, so razli?ni. Večina spletnih razvijalcev, ki imajo v lasti veliko spletnih strani, se za VPS gostovanje odloča zato, ker omogoča upravljanje z večjo pasovno širino, več podatki in na splošno, lažje obvladovanje obremenitev njihovih spletnih strani. Kdo pa se odloča za reseller gostovanje? Veliko paketov reseller gostovanj omogoča enako količino strežniških virov, kot VPS gostovanja, zato so lahko odlična rešitev.

Ti dve gostovanji sta si v bistvu zelo podobni, s to razliko, da uporabnik reseller gostovanja lahko strežniške vire razdeli na manjše pakete in jih nato naprej prodaja drugim uporabnikom, pod lastno blagovno znamko. Reseller gostovanje je tudi najboljši način za povečanje vaših spletnih dohodkov. Torej, če se že ukvarjate z elektronskim poslovanjem, bi bilo reseller gostovanje eden boljših načinov, preko katerega lahko zaslužite dodaten denar, podjetju pa prav tako prinaša tudi veliko drugih koristi.

reseller vs vps gostovanje

Za gostovanje priporočamo ponudnika domovanje.com.