kakšna so kvalitetna vhodna vrata

Kakšne so razlike med notranjimi in vhodnimi vrati?

Na prvi pogled se notranja in vodna vrata dosti ne razlikujejo, še posebej to velja za nova vrata. Verjetno velikokrat iz tega tudi izhaja da preveč poudarka dajemo na videz, kot pa na kakovost. Vendar je že po prvih letih uporabe, kakovost očitno vidna.

Z globalizacijo trga in večjo konkurenčnostjo domačih proizvajalcev, je danes na trgu izredno velika ponudba različnih modelov vrat. Največji razliki med vhodnimi in notranjimi vrati sta prav gotovo cena in pa material uporabljen za izgradnjo. Najpomembnejša lastnost notranjih vrat je prav gotovo estetski izgled, saj s pravilno izbiro modela vrat, lahko zelo dobro izpopolnimo celoten stil hiše, lahko pa se zgodi tudi nasprotno. Največkrat so notranja vrata narejena iz lesa, saj je les naraven material in relativno lahek za obdelavo. Najbolj pogosta so furnirana vrata, razlog je preprostost in cenovna ugodnost, prav tako pa je ponudba furnirjev zelo bogata. Kvaliteta v notranjih vratih igra vlogo predvsem v vlogi zvočne in toplotne izolacije.

Pri vhodnih vratih pa je prav gotovo najpomembnejša kakovost, sledi ji cena. Vhodna vrata so izpostavljena različnim vremenskim razmeram, različni vlagi, temperaturi, svetlobi, vetru itd. V glavnem jih je možno dobit v treh materialih to pa so: les, PVC in aluminij, vsak material ima svoje prednosti in slabosti. Pri vhodnih vratih pomembno vlogo igra tudi protivlomna zaščita. Kaj pomeni protivlomna zaščita? Protivlomna zaščita pomeni, da so vrat izdelana iz masivnega lesa in kovine, prav tako imajo dodatne funkcije v smislu dodatne pločevine, krilo takšnih vrat je trdnejše in debelejše, zaradi tega morajo ležaji biti močnejši in nastavljivi, vrata se morajo zaklepati na več različnih točkah, prav tako morajo biti odporna proti vrtanju.

Dandanes je težko razlikovati med vhodnimi in notranjimi vrati, pri enih je bolj pomembna kvaliteta pri drugih pa bolj cena in videz.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja