namestitev fasade

Kako poteka namestitev fasade

Namestitev fasade je, če se tega opravila lotimo sami, kar precej dolgotrajen postopek. Predvsem je pomembno, da se sama izbira fasade in izolativnih materialov določi glede na posamezno hišo, njeno lokacijo in trenutno stanje, hkrati pa se upošteva še, kaj si človek načeloma želi, se pravi kako debelo izolacijo se uporabi.

Če človek vse to upošteva pri odločitvah in ima potrebna znanja, potem je vse v redu, sicer se lahko kaj hitro, že na srednje dolgi rok pojavi kar nekaj vidnih napak. Glede na to, da fasade niso ravno najbolj poceni, je jasno, da ljudi te pojavljene napake motijo. Vendar po tem obstaja le opcija sanacije, kar pa seveda predstavlja kar velik strošek, še posebej zato, ker strošek nikakor ni predviden.

Zato, če se že lotite obnovitve fasade v lastni izvedbi, potem morate vedeti točno, kaj delate. Če imamo dovolj časa, potem se fasada lahko namesti tudi v lastni izvedbi, vendar pa za zaključni sloj zagotovo potrebujemo pomoč še ene osebe. Lahko sicer človek sam to uredi, vendar pa je problem, da se zaključni sloj mora hitro nanesti, saj se v nasprotnem primeru vidi, kje se je plast že posušila. Tega pa res nikoli ni možno več popraviti, saj se zaključna plast kaj hitro suši. Ljudje sicer mešajo pojem fasade z zadnjim slojem, pa čeprav to res ni prav, saj je glavni in sestavni del fasade prav izolacija, kar je po navadi stiropor ali stirodur in ne barvna plast, ki je ves čas vidna ljudem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja