Izdelava spletne trgovine – kakšna je cena?

Prodaja preko spletnih strani se vsako leto povečuje, zanimivo pa je, da znajo spletno prodajo veliko bolje izkoriščati manjša podjetja, pri katerih gre bolj kot ne za lokalno prodajo, torej omejeno zgolj na področje naše države, ki si fizične prodaje pogosto niti ne morejo privoščiti. Pri velikih, globalnih trgovcih, pogosto opažamo, da spletne trgovine nimajo, ali pa, da nas ob kliku nanjo preusmeri na internetno prodajo nekje v tujini, kjer se zainteresirani kupec sooči s tujim jezikom ali izjemno slabo slovenščino, slabo ponudbo, drago dostavo iz tujine in podobnimi dejstvi, zaradi katerih nazadnje raje naroči izdelke drugod. Izdelava spletne trgovine (http://www.ms3.si/izdelava-spletne-trgovine/) je za majhne trgovce torej velika prednost – če je le cena prava.

Kaj vse je potrebno vključiti v ceno?

Znesek, ki ga bomo morali plačati za svojo spletno prodajalno, je običajno sestavljen iz dveh delov, torej same izdelave in iz mesečnega najema. Ko se odločimo za prodajo preko interneta, moramo razmisliti predvsem o tem, kakšno prodajalno bomo izbrali, kar je odvisno od naših potreb: koliko izdelkov bomo imeli, kakšne funkcije naj bi bile na strani omogočene, kako bomo komunicirali s strankami … Ena najbolj priljubljenih spletnih trgovine je Magento, ki omogoča pri poslovanju največ prednosti in v kateri lahko uporabljamo veliko število proizvodov, pri čemer lahko te z različnimi moduli oziroma funkcionalnimi programi povsem prilagodimo. Lahko napovedujemo akcije in znižanja, ponujamo kupone za popuste, prodajo neposredno povežemo z računovodskimi programi, omogočimo hiter nakup brez dolgotrajnega vpisovanja podatkov, sodobne načine plačila, pošiljanje elektronskih novičk in podobno. Cena izdelave, ki vključuje tako postavitev strani v programskem smislu kot njeno oblikovanje, je seveda odvisna prav od teh funkcij, zato so nam običajno ponujeni paketi, v katerih jih je različno veliko. Paket z najmanj funkcijami nas stane zgolj nekaj sto evrov, poln paket pa tudi tisoč evrov.
Ko prične spletna stran delovati, pa je potrebno zanjo mesečno plačevati »uporabnino« oziroma najem. Program oziroma tip spletne prodajalne v programskem smislu, ki našo stran poganja v ozadju, ni program, pri katerem bi si lahko privoščili nakup – torej nam je zgolj na voljo za mesečno plačilo.

Koliko vložiti?

Vedno velja,da ne smemo v prvi vrsti gledati na strošek, temveč izračunati dobiček, ki nam ga ta lahko prinese. Bolje se je torej odločiti za spletno trgovino, ki nam ponuja več tistih možnosti, ki jih bomo dejansko uporabljali ter s katerimi si bomo olajšali delo in kupce kar najbolj spodbudili k nakupovanju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja