Mnogi, ki so v preteklosti obiskali države v Aziji, se bodo strinjali, da je Indija dežela nasprotij. Na eni strani imamo deželo, ki je polna naravnih in kulturnih bogastev. Bohoti se z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, ki privabljajo številne turiste iz vseh koncev in krajev sveta. Po drugi strani pa je Indija tudi dežela revščine. V tej državi je pismenih samo 52 odstotkov prebivalstva. Mnogi preživijo dan tudi z manj kot dolarjem, veliko je lačnih in bolnih. Tako se na eni strani kaži Indija kot biser svetovne dediščine, po drugi strani pa kot revna država ubogih ljudi.

Prav zaradi teh vidnih nasprotij je Indija ena izmed najbolj privlačnih turističnih destinacij na svetu. Država je poseljena s kar 1 milijardo prebivalcev, ki poseljujejo njene gorate in kmetijske površine, veliko ljudi pa je tudi koncentriranih v velemestih, kakršno je New Delhi. To je tudi glavno mesto te države. Indija je tudi versko precej raznolika država, v kateri živijo azijski muslimani, kristjani, hindujci, budisti in drugi pripadniki verstev.

Indija je znana tudi po značilni hrani, pri čemer je potrebno posebej izpostaviti to, da je velika razlika, če naročite indijsko jed pri nas ali pa si jo privoščite isto jed v Indiji. Razlika v uporabljenih surovinah, začimbah in drugih dodatkih je tako velika, da ima hrana popolnoma drugi okus in je tista, ki jo jeste tam precej volj okusna. Indijska hrana temelji na rižu, ribah, sadju in zelenjavi. V tem oziru velja tudi omeniti, da tudi pri nas izjemno priljubljena začimba, curry, prihaja od tam. Indija vas vsekakor iz kulinaričnega vidika ne bo razočarala.

Indija je znana tudi po posebni glasbi, ki temelji na tresočih ritmih strun. Podobna je zvenu lutnje ali citer. Ena izmed glavnih značilnosti izvajanja te glasbe je, da se igra le po glavnih strunah, stranske strune pa nihajo same od sebe.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.