Hladilnik je eden najbolj osnovnih gospodinjskih aparatov

Hladilnik je gospodinjski aparat, ki je največkrat neprestano priključen na električno omrežje ter ga zelo pogosto uporabljamo.

V klasičnem gospodinjstvu je hladilnik neprestano v uporabi od prvega do zadnjega dne uporabe. Izjema so temeljita čiščenja in morebitna popravila iztrošenih komponent ali odprava tehničnih in drugih napak. Zato je dobra izbira toliko bolj pomembna. Neprestana uporaba z drugo besedo pomeni tudi, da je neprestano priključen na električno omrežje. Kar daje energijski učinkovitosti veliko težo odločitvi. Hladilnik se tudi iz leta v leto bolj intenzivno spreminjajo, danes aktualne lastnosti so antibakterijska tesnila na vratih, ionizator zraka, aktivna modra svetloba, sistem aktivnega dvojnega delovanja, predal z temperaturo tik nad lediščem z optimalnim nivojem vlažnosti, hitro odmrzovanje, predal za zelenjavo in sadje, tehnologija za pogosto odpiranje hladilnika ter razne druge aktualne lastnosti. Antibakterijska tesnila vrat so prevlečena s posebno antibakterijsko zaščito, ki odstranjuje bakterije. Slednje pa so kot vemo, včasih razlog raznim prebavnim težavam. Ionizator zraka ima podobno vlogo, saj nevtralizira bakterije, viruse in delce, ki povzročajo neprijetne vonjave. Hladilnik z aktivno modro svetlobo omogoča nadaljevanje fotosinteze, zato ostanejo živila sveža dlje časa. Aktivno dvojno delovanje je funkcija, ki omogoča napreden sistem hlajenja brez nastajanja ledu. Dva sistema delujeta ločeno v predalu zmrzovalnika in hladilnika. Hladilnik s hitrim odmrzovanjem zagotavlja učinkoviteje ohranjanje vrednosti in okusa hrane. Predal za sadje in zelenjavo omogoča ohranjanje optimalne temperature in vlažnosti. Tak hladilnik bo omogočal podaljšanje roka trajanja in okusnosti hrane. Pogosto odpiranje hladilnik obremenjuje, zato obstaja možnost vpliva na krajšo življenjsko dobo in več okvar v času uporabe. Funkcija omogoča zaznavanje časovnih značilnosti uporabe, posledično v času zaznanih najpogostejših uporab prilagodi temperaturo. V zaznanih najpogostejših intervalih uporabe se temperatura zniža, kar omogoča manj prilagajanj za dosego optimalne temperature.

Hladilnik se kot ostala tehnika iz generacije v generacijo bolj spreminja, zato je pred nakupom dobro biti poučen o vse aktualnih novostih. Oglejte si bogato ponudbo hladilnikov v spletni trgovini Harvey Norman.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja