Ground Zeo avtoakustika ponovno na spletu

Prav gotovo niste edini, ki ne ve pomena fraze avtoakustika. Poznate blagovno znamko Ground Zero? Za precej starejših ljudi je ta izraz tuj. Vsi ti ne dojamejo, kaj pomeni navedena fraza. Avtoakustika je beseda, ki vključuje vse naše napore, da dosežemo dvoje – da iz avtoradia iztisnemo vedno bolj gromovit in kvaliteten zvok. Marsikateri se s to dejavnostjo ukvarjajo kot sprostitev, nekaterim pa je avtoakustika veliko več kot le občasna zabava in jim je pot v življenju. Na policah so mnogi avtoakustični deli, ki se implementirajo v jeklenega konjička. Od potreb kupca in zlasti od višine mesečne plače zavisi, za kako drag sistem se bomo odločili. V primeru, da smo začetnik, se je pred končno odločitvijo pametno sestati z nekom, ki to področje podrobno obvlada in nam lahko nudi pomoč pri montaži.

Ko se pogovarjamo o avtoakustiki, imamo v planu celoten sistem, ki je sestavljen iz mnogih enot. Osnova ali središče je zagotovo avtoradio,
ki ne sme manjkati. Naročamo lahko med veliko dobrimi tipi, ki se razlikujejo najbolj po ceni in kvaliteti. Nekaterim je vgradnja cenejšega modela na prvi pogled dosti boljša, a je dobro imeti v mislih, da je v tem primeru kvaliteta odvisna od cene, zato pri tem nakupu nikdar ni dobro varčevati. Glasbe pa si ni mogoče predstavljati brez vgrajenih zvočnikov. Avtozvočniki so prav tako najpomembnejši kos sistema in podobno kot pri radiu, se razlikujejo po ceni in kakovosti. V široki izbiri je pametno preizkusiti tudi druge tipe, entuzijasti pa pred nakupom še pregledajo online strani, kjer so napisane analize in preizkusi določenih modelov. Kot človeški deli telesa ne morejo opravljati dela brez žil, tudi avtoakustika ne funkcionira brez kablov ter žic, ki med sabo povežejo vgrajene komponente in skrbijo za pretok elektrike. Opisati velja še avtoojačevalec, katerega smisel je, da ojači jakost radia, ob tem pa ojača glasnost vgrajenih Ground Zero zvočnikov. Takrat, ko hočemo hrupno in dokaj dobro glasbo, je zmogljiv avtoojačevalec nujen člen kompletnega sistema.

Če še sedaj niste sigurni ter ne veste, ali so avtozvočniki, ki ste jih dobili skupaj z avtomobilom, dosti kakovostni, ste lahko sigurni, da to ni res. Odlični avtozvočniki so precej vredni, izdelovalci novih vozil pa bi radi vrednost avtomobila približati večjemu številu interesentov. Zato nočejo vgraditi zelo kakovostnih ter odličnih zvočnikov, saj jih precej voznikov nikdar ne bo potrebovalo. Zato v vozilo vgradijo klasične zvočnike, ki so sicer res bistveno manj dražji, to pa se kaže predvsem na zvočni kvaliteti. Problem je, da se velikokrat pri visokih glasovih melodije poškodujejo in počijo, lahko pa se pri glasni glasbi slišijo šumi ter hreščanje. Če se imate namen vedno sproščati ob pesmih, potem vam je zagotovo jasno, da je menjava vgrajenih zvočnikov priporočljiva. Raje vstavite katero izmed priznanih firm, kot na primer Sony, Ground Zero, Pioneer ter Blaupunkt.

Ob montiranju celega avtoakustičnega sistema pa moramo premagati nekatere ovire in težave. Na kakovost skladb lahko velikokrat vpliva precej motečih dejavnikov. Pri določenih vplivih se lahko vključimo in jih temeljito preprečimo, na nekaj izmed njih pa le težko in lahko njihov vpliv le poskusimo okrniti. Dosti neprijeten problem je električna motnja. Na avto električno omrežje je ponavadi poleg radia, avtozvočnikov in drugih avdio komponent priključenih še precej različnih naprav – od brisalcev do vseh drugih elektronskih delov, ki jih vozimo v avtu. Vsak dodaten kos elektronike, ki je priključen na cel sistem in dela pri vklopu pusti šum, ki ga bomo pogosto slišali v zvočnikih. Vplivom ostalih enot se lahko ognemo z dobro lego kablov, ki naj potekajo na takšen način, da se bodo čim manj sekali s kabli drugih komponent. Na tak način nam bo električne motnje uspelo zreducirati čim nižje, če jih že ne bomo za vselej odstranili. Za večino so velik minus tudi vibracije, ki lahko tudi vidimo večinoma v primerih, ko predvajamo base. Ponavadi se vibracije pojavijo pri sovoznikovih in zadnjih vratih, okoli prtljažnika ali na koncu avta. Ti deli večinoma služijo kot nosilci zvočnikom, ob močnem nabijanju pa se pojavijo vibracije. Neželenih tresljajev se lahko enostavno rešimo, če moteče lege v vozilu prevlečemo z zaščito. To lahko napravimo sami z izolacijskimi spreji, lahko pa avto spravimo k profesionalcu, ki bo poskrbel, da naših težav ne bo več.