Električni grelniki vode

Grelnik vode najdemo prav povsod in vseh možnih oblikah. Nekateri si ga predstavljajo, kot električni grelnik vode s katero opravljate gospodinjska dela ali pa manjši enostaven grelec vode za pripravo vročih napitkov.

Bojler vode

Grelniki vode oz. bojlerji se uporabljajo predvsem v manjših stanovanjih, ki nimajo kurilnega sistema za vodo in si vodo ogrevajo s pomočjo električne energije. Uporaben pa je tudi v dotrajanih in starih hišah. Ločimo dve različni vrsti grelnika za vodo, pretočnega in dotočnega. Razlika med njima je način delovanja. Pretočni grelnik je manjše zasnove in greje vodo med pretakanjem. Električni grelnik ogreva stoječo vodo in so precej večji od običajnih. Večji so primerni za tuširanje in kopanje. Za celotno količino tople vode potrebuje grelnik približno 40 min, da jo ogreje na prijetno temperaturo.

Kakšen grelnik sanitarne vode izbrati

Grelnik vode, ki pa se primarno uporablja v kuhinji za pripravo toplih napitkov imajo precej drugačno sestavo in daljšo zgodovino. Ena izmed zelo priznanih firm je seveda Russell Hobbs, ki je zastavil modne smernice za vse ostale. Njegova prepoznavna oblika je oblečena običajno z različnimi barvami. Prepoznaven je seveda tudi toplomer, vgrajen na posodo, ki prikazuje tudi začetek in konec delovne operacije.

Kapaciteta bojlerja

Njegova kapaciteta je 1.7 litra, ki pa je idealna za manjšo družino. Oblika omogoča tudi sam vpogled na količino vode, ki ste jo pripravili na gretje. Moč samega grelnika znaša 2400W, kar pa omogoča hitro gretje vode. Za gretje ene porcije čaja potrebuje za gretje le 55 sekund. Kljub veliki porabi energije še vedno prihrani kar 66% v primerjavi z običajnimi grelniki vode.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja