Kvalitetni čevlji, ki jih lahko kupimo v specializiranih trgovinah so razvrščeni po različnih modelih. Za vsak letni čas obstaja svoja ponudba in od začetka ali konca sezone je tudi odvisna cena. Na začetku sezone dosegajo čevlji najvišjo ceno. Takrat pridejo na prodajne police najnovejši modeli in tisti, ki jim je pomembno, da obujejo modna obuvala, cena ni tako pomembna. Proti koncu sezone pa se počasi bliža čas tako imenovanih sezonskih razprodaj. Trgovine se želijo znebiti zaloge, ki je niso uspeli prodati, zato da bi naredili prostor za izdelke, ki se bodo prodajali v naslednji sezoni. Takrat so čevlji cenovno najbolj dostopni in to je čas, ko lahko naredite izjemno dobre nakupe za drugo leto oziroma naslednjo sezono. Res pa je, da bodo čevlji drugo sezono izven mode. Vendar če dajete prednost kvaliteti pred modernostjo, potem to ne bi smela biti nobena težava.

Na ceno, ki jo dosegajo čevlji, močno vpliva tudi blagovna znamka. Bolj prestižne blagovne znamke so tudi tiste, ki ustvarjajo modne smernice. Tisti, ki prisegajo na prestižne blagovne znamke, so vedno korak naprej z modo kot tisti, ki čakajo, da svoje izdelke prilagodijo trendom tudi cenovno bolj dostopne blagovne znamke. Res pa je, da so čevlji boljših blagovnih znamk tudi statusni simbol, saj se mnogi posamezniki želijo razlikovati od množice. Nekatere blagovne znamke pa so povezane tudi z življenjskimi slogi, kar daje še dodatno veljavo pri nakupih.

Elegantni mokasini ali pa bolj surovi gležnarji oblikujejo svojevrsten stil. Čevlji se na prvi pogled zdijo precej nevidni, saj so obleke tiste, ki nekoliko bolj padejo v oči, zlasti pri ljudeh, ki se ne oblačijo in obuvajo na zelo izstopajoč način. Vendar je njihov prispevek k celotni podobi zelo pomemben. Če nekomu padejo v oči preveč ponošeni čevlji, bo to v njegovih očeh popolnoma skazilo zunanji videz človeka, čeprav je v resnici zelo urejena oseba.

http://www.superge.si/

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.