Dodatno zavarovanje vam lahko koristi takrat, ko to najmanj pričakujete

Verjetno se vsi velikokrat sprašujete, zakaj bi sploh imeli sklenjeno katerokoli obliko zavarovanj. Je že res, da si nihče ne želi zboleti, ampak imamo na to sami zelo malo vpliva. Tako se nam lahko pojavi bolezen ravno takrat, ko to najmanj pričakujemo, pa ni potrebno, da smo stari. Dodatno zavarovanje je zato ena od oblik različnih zavarovanj na katerega bi morali vsi pomisliti, še predno zbolite.

 

Verjetno ste za to vrsto zavarovanja slišali že vsi, ki veliko potujete, pa niti ne veste za to. Različna zdravstvena zavarovanja za tujino so ena od najbolj pogostih oblik dodatnega zavarovanja, ki vam krijejo stroške zdravljenja v tujini, največkrat ob kakšnih poškodbah. Zdravstveno zavarovanje za tujino pa ni edina oblika dodatnega zavarovanja, ampak je izbira tovrstnih zavarovanj zelo široka.

Ponudba dodatnega zavarovanja je zelo pestra

Ker dodatno zavarovanje krije predvsem različne nadstandardne storitve, lahko sklepamo, da je ponudba tovrstnih zavarovanj resnično zelo pestra. Različne zavarovalnice tako ponujajo različna dodatna zavarovanja, ki vam omogočajo krajše čakalne dobe, nezgodno zavarovanje za primer smrt ali dodatno drugo strokovno mnenje v primeru bolezni ali poškodbe.

Namenjeno je vsem, ki si želijo nadstandardnih storitev in je popolnoma individualna odločitev vsakega posameznika. Katero dodatno zavarovanje je najprimernejše za vas, najbolje veste vi, vseeno pa ne bo odveč, če se boste pred sklenitvijo obrnili po pomoč ali pobrskali po spletnih straneh. Spletna ponudba tovrstnih zavarovanj vam bo zagotovo pomagala do lažje odločitve, saj so spletne strani različnih zavarovalnic zelo bogate z različnimi informacijami.

 

 

Slaba zavarovalnica

Zavarovanje je dobro imeti, pravzaprav vsaj osnovno zdravstveno zavarovanje tudi moramo imeti. S tem so kriti vsaj stroški nujnih posegov in nekaterih drugih zdravstvenih in zobozdravstvenih storitev. Za kaj več pa je treba izbrati dodatno zavarovanje, ki ga najdemo pri različnih zavarovalnicah. Večinoma si lahko obetamo bolj ali manj ugodne ponudbe in zanesljivo zavarovanje, lahko pa se zgodi, da se pri izbiri zavarovalnice tudi opečemo. Na tem področju je treba namreč upoštevati celo vrsto različnih dejavnikov, ki odločajo o tem, ali smo ploh upravičeni do izplačila zavarovalnine ali ne, prav tako se na podlagi teh faktorjev določa višina premije. Čisto možno je, da naletimo na slabo ponudbo, ki jo zaradi nepozornosti in nepoznavanja zadev tudi sprejmemo. Slaba zavarovalnica lahko vodi le v neprijetno izkušnjo, lahko pa nakoplje velike stroške in skrbi.

Previdnost pri izbiri zavarovalnice ni odveč.

Slabe izkušnje z zavarovanji

V vsakem primeru se je treba prepričati, da zavarovalnica krije tiste storitve, ki bi jih utegnili potrebovati. Pogosto so težave v drobnem tisku, mogoče celo pri povsem osnovnih določilih. Zavarovanje za tujino morda ne krije nekaterih držav ali posegov v tujini. To je pogosta težava, ki je vnaprej ne predvidimo, izkaže pa se za veliko sitnost, če se nam v tujini tudi v resnici kaj zgodi. Prav tako je pri tem in drugih zavarovanjih pomembno, da preverimo višino kritja – zavarovalnica krije stroške le do nekega zneska, ki je določen na podlagi višine premije, pogosto pa ni zadosten, da bi v celoti pokril stroške zdravljenja v tujini.

Prav tako bo morda zavarovalnica postavila svoje pogoje glede obsega kritja in uveljavljanja zavarovanja. Večinoma skušajo odgovornost preložiti na zavarovanca, s tem pa je izvzeto kritje stroškov, ki nastanejo zaradi lastne nerodnosti in nepazljivosti. Čisto možno je, da bomo morali recimo športne poškodbe ali poškodbe na izletu kriti sami, četudi niso posledica posebne malomarnosti. O tem se je treba prepričati vnaprej, oziroma že v izhodišču izbrati zaupanja vredno zavarovalnico. Preglejte ponudbo in spletno stran Vzajemna zdravstvene zavarovalnice.