Robotsko varjenje ima ogromno prednosti

Varjenje je že od nekdaj obvezen del železarske industrije. Če želimo spojiti dva kovinska kosa, ju moramo zvariti, da bosta trajno pričvrščena. Če se je v preteklosti varilo le ročno, je dandanes vse bolj pogosto robotsko varjenje, ki ima ogromno prednosti pred ročnim.

Vsekakor je ročno varjenje še vedno nepogrešljivo, saj se določeni kosi lahko zvarijo le s pomočjo človeške roke. Človeka tako roboti še ne morejo popolnoma nadomestiti. To velja še zlasti za primere, ko naročnik potrebuje unikatne in specifične izdelke ali pa ko se opravlja varjenje na terenu oziroma na kakšnem objektu. Vsekakor pa je v določenih situacijah odlično robotsko varjenje, saj prinaša ogromno prednosti.

robotsko varjenje

Zakaj je bolje izbrati robotsko varjenje

Na prvem mestu moramo poudariti, da je robotsko varjenje izredno bolj hitro od ročnega. Pri postopku robotskega varjenja vse poteka avtomatsko in zato veliko hitreje. robotsko varjenje ima namreč že vpeljan točen sistem varjenja, kar je odlično za povečanje proizvodnje izdelkov.

Na drugem mestu moramo zagotovo izpostaviti veliko natančnost, ki nam jo lahko nudi le r robotsko varjenje. Človek na žalost ne zmore tako visoke natančnosti, kot jo lahko brez težav opravlja robot. Ker so izdelki zelo natančni, jih kasneje ni potrebno predelovati in popravljati.

Robotsko varjenje je tudi ponovljivo in prilagodljivo

Ker nam robotsko varjenje lahko omogoča dolgotrajno neprekinjeno delo, ki se lahko opravlja tudi 24 ur na dan in vsak dan v tednu, je robotsko varjenje odlično za doslednost in ponovljivost, ki jo delavec le stežka vzdržuje.  Dobljeni izdelki pa so precizno in natančno zvarjeni.

Podjetje za odličnost v razvoju in proizvodnji

Pri iskanju podjetje, ki bi za nas opravilo vrhunski laserski razrez, smo naleteli na podjetje Bevec d. o. o. Poleg tovrstne storitve nam podjetje ponuja še številne druge storitve, ki se navezujejo na razvoj in proizvodnjo. Med najbolj priljubljenimi pa je vsekakor že omenjena storitev.

Kakovosten in natančen laserski razrez

Podjetje Bevec d. o. o. je znano predvsem po svojem kakovostnem in izjemno natančne razrezu pločevine. To delo zaposleni v podjetju opravljajo s sodobnim fiber laserjem. Pri tem je v ospredju tudi zelo dober izkoristek materiala. Storitev pa opravljajo po povsem konkurenčni ceni, ne glede na to, da je res vrhunske narave in ena od najboljših na našem trgu. Za nas tako fleksibilno ter varčno razrežejo številne materiale različnih dimenzij in debelin.

Še druge priljubljene storitve

Podjetje Bevec d. o. o. nam ponuja še druge storitve, ki so na trgu zelo priljubljene in iskane. Med njimi so tudi izsekovanje, krivljenje, prašno lakiranje, ročno varjenje, robotsko varjenje ter CAD/CAM konstruiranje.

Vsako od storitev si lahko bolj podrobno ogledamo tudi na njihovi spletni strani, ki nam ponuja izvrstno uporabniško izkušnjo, saj se na njej lahko zelo hitro znajdemo in v zelo kratkem času pridemo do iskane storitve.

Podjetje Bevec d. o. o. lahko obiščemo tudi v njihovih fizičnih prostorih, kjer bomo lahko opazovali, kako določen proces poteka. Z zaposleno ekipo podjetja pa lahko v stik pridemo tudi s pomočjo spletne pošte ali pa telefonskega pogovora. Sodelovanje s podjetjem bo na nas pustilo veliko zadovoljstvo, saj so vse njihove ponujene storitve narejene na povsem vrhunski način.

Kaj je tečaj CPP?

Če želite opraviti vozniški izpit, potem boste morali dobro poznati prav vse cestno prometne predpise, ki jim krajše pravimo kar CPP. Z novo zakonodajo so zato določili, da boste morali biti obvezno prisotni tako na splošnem kot tudi na dodatnem delu predavanj iz CPP. Po novem tudi ni več pisanja testov ob zaključku predavanj iz CPP. Teste boste reševali samo še pred republiško izpitno komisijo.

S predavanji iz CPP boste pridobili vse potrebno znanje za vožnjo motornega vozila določene kategorije. Tako boste lahko uspešno opravili teoretični del izpita za pridobitev vozniškega dovoljenja. Tečaj CPP zajema 20 pedagoških ur ali več. Na tečaju se boste učili o prometnih znakih in njihovi postavitvi, o križiščih in različnih prometnih situacijah, o vplivu alkohola na sposobnost vožnje, o omejitvah hitrosti, znakih policista in še bi lahko naštevali. Cena CPP tečaja je seveda odvisna od tega, za katero kategorijo boste opravljali vozniški izpit. Opravljen tečaj je pogoj za opravljanje teoretičnega dela izpita. Svoje znanje boste lahko preverili tudi s pomočjo on-line tečajev iz CPP, ki jih najdete na spletu. Zagotovo vam bodo v veliko pomoč!

 

Kaj vse zajema tečaj CPP?

  • Tečaj CPP govori o pravilih cestnega prometa ter o pomenu prometnih znakov ter znakov, ki jih dajejo policisti. Opisuje tudi nevarnosti, do katerih lahko pride, če ne upoštevate omenjenih predpisov.
  • Predavanja iz CPP opisujejo tudi izvedbo operacij z motornim vozilom. Njihov namen je uspešna in varna vožnja, ki je v skladu z vsemi prometnimi predpisi.
  • Izvedeli boste tudi vse potrebno o delovanju naprav na motornem vozilu, ki so pomembne za varen promet.
  • Na tečaju CPP se boste dotaknili še posledic nezadostnega znanja in spretnosti za vožnjo vozila. Govorili boste o vplivu alkohola, mamil in psihoaktivnih zdravil na vožnjo.
  • Del tečaja CPP predstavljajo tudi teme, ki razvijajo medčloveške odnose ter odnose spoštovanja med udeleženci prometa.

Preverite termine Avto šole BB.

Vozniški izpit, starostne meje

Vozniški izpit lahko začne opravljati, ko je izpolnjena predpisana starostna meja oziroma omejitev. Petnajst let je starostna meja za vozniški izpit kategorije AM, to je hkrati najnižja starost, pri kateri lahko kandidat postane motoriziran udeleženec v prometu. V to kategorijo spadajo kolesa z motorjem in lahka štiri kolesa s prostornino motorja do petdeset kilometrov na uro ter konstrukcijsko določeno hitrostjo do petinštirideset kilometrov na uro.

Kdaj na vozniški izpit?

Starostne meje in omejitve

Šestnajst let je starostna meja za vozniški izpit kategorije F in A1, s spremljevalcem pa lahko osebam te starosti dovoljeno upravljanje vozil B kategorije s spremljevalcem. V kategorijo F spadajo traktorji in traktorski priklopniki, v kategorijo A1 pa motorna kolesa s prostornino motorja do sto petindvajset kubičnih centimetrov. V kategorijo B spadajo osebna vozila, katerih masa ne presega tri tone in pol ter imajo največ devet sedežev. Vozila B kategorije so avtomobili, kombiji, dostavna vozila ter lahka štirikolesna vozila. Starostna meja osemnajst let velja za samostojne voznike B kategorije ter kategorije A2, prav tako pa je mogoče opravljati vozniški izpit C kategorije ob opravljeni temeljni kvalifikaciji za voznika. V kategorijo A2 spadajo motorna kolesa z močjo motorja največ petintrideset kilovatov ter maso največ sto petinsedemdeset kilogramov. C kategorija vključuje tovorna vozila, katerih skupna masa presega tri tone in pol ter z največ devetimi sedeži. Presežena starostna meja dvajset let omogoča lastnikom vozniškega izpita podkategorije A2 pridobiti kategorijo A. Kategorija A vključuje motorna kolesa, ki presegajo omejitve kategorije A2 in trikolesnike z močjo motorja nad petnajst kilovatov. Zakon zahteva od kandidatov, da imajo vozniški izpit kategorije A2 dve leti. Pridobljen vozniški izpit kategorije A pomeni tudi dovoljenje za vožnjo kategorij AM, A1 in A2. Presežena meja enaindvajset let omogoča vožnjo vozil C kategorije ter kategorije CE. Pogoj za pristop k izpitu je lastništvo vozniškega dovoljenja B kategorije tri leta. Štiriindvajset let je meja, ki omogoča pridobiti vozniški izpit kategorij A in D. Več o procesu opravljanja vozniškega izpita si preberite tukaj.