Tekaške prireditve za rekreativce

Tek je prijetna in sproščujoča rekreacija, ki je hkrati tudi zelo koristna za organizem. Tako se mnogi rekreativci teku posvečajo prav s tem namenom, da se le nekoliko razgibajo in sprostijo. Pogosto pa se zgodi, da začnejo za dodatno motivacijo in izziv pogledovati tudi proti rekreativnim tekmovanjem, ki predstavljajo nekaj novega in zanimivega. To so rekreativne tekaške prireditve, ki so pri nas dokaj priljubljene in obiskovane. Primerne so tudi za tiste, ki se tekmovanj sicer ne udeležujejo, pogosto tudi za popolne začetnike. Mnogi na tekaške prireditve ne hodijo, ker menijo, da niso v tekmovalni formi in ne nameravajo konkurirati za visoka mesta. A v resnici so te prireditve večinoma zastavljene tako, da rekreativci premagujejo kilometre v svojem tempu, brez kakšnega pritiska ali tekmovalnosti. Klima je zelo sproščena, družba pa običajno odlična. Tako postanejo tekaške prireditve pogosto pravi družabni dogodki, pri katerih je tek le tisto, kar vse udeležence druži, ne pa striktno tekmovanje. Rekreativci bodo v pestri ponudbi našli ogromno dogodkov, ki pokrivajo vse mogoče interese – seveda so na voljo tudi resna tekmovanja.

Športne prireditve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najboljše tekaške prireditve

Katere tekaške prireditve so za rekreativce še najbolj privlačne? Izbira je izjemno široka in v celoti odvisna od interesov posameznika, zato ni mogoče podati kar enega točnega odgovora. Med najbolj znane se uvrščajo maratoni, ki imajo mednarodno udeležbo, običajno ponujajo tudi nekaj krajših razdalj in s tem veliko priložnosti za rekreativce. To so množične tekaške prireditve, na katerih se zberejo tekači vseh vrst, tako da bo vedno veliko tudi tistih, ki pridejo predvsem zaradi vzdušja in druženja. Mnogim pa bolj odgovarjajo manjše prireditve, ki so še bolj domače in sproščujoče. Posebej zanimiva in aktivna je skupnost tekačev v naravi, ki organizirajo mnoge tekaške prireditve po vsej Sloveniji – to so teki, ki pogosto vključujejo veliko druženja, okrepčevalnice in spremljevalni program.

Več o tekaških prireditvah si priberite tukaj.

Copati za tek

Večno vprašanje rekreativnih tekačev je to, kateri copati za tek so najboljši. Pravega odgovora na to vprašanje seveda ne moremo podati, saj je ponudba preprosto preveč bogata, da bi lahko iz nje izločili en sam par. Poleg tega imamo na voljo celo vrsto raznolikih modelov, ki so si lahko precej različni. Nekateri na primer prisegajo na blažene copate, ki močno razbremenijo sklepe pri stopanju po trdi podlagi in prevzamejo večji delež obremenitev, medtem ko drugi vztrajajo, da so najboljši copati za tek tisti, ki v največji možni meri posnemajo naravno gibanje nog pri teku. Podobne dileme se pojavljajo pri drugih lastnostih copatov, tako da v končni fazi odločitev ostaja na posamezniku, ki izbira copate zase. V vsakem primeru lahko rečemo le to, da je treba copate najprej dobro preizkusiti, jih izbrati glede na svoje potrebe in želje, šele na podlagi vseh teh dejavnikov pa skleniti odločitev, s katero bomo kar najbolj zadovoljni. Ker so lahko copati za tek precej dragi in jih gotovo ne želimo hitro uničiti ali obrabiti, se splača brskati predvsem po višjem kakovostnem razredu. Redno nabiranje kilometrov copate močno obremenjuje, še posebej na grobih površinah.

copati za tek

Copati za tek v naravi

Posebne omembe si gotovo zaslužijo copati za tek v naravi, ki morajo imeti nekoliko drugačne lastnosti. Dilema med blaženimi in neblaženimi copati tu sicer ni rešena, v vsakem primeru pa tekači prisegajo na kakovostne podplate z odličnim oprijemom v različnih razmerah. Copati za tek v naravi morajo biti pripravljeni na blato, korenine, kamenje, tudi na sneg in druge izzive – kakovosten podplat je ključnega pomena, prav tako mora biti copat dovolj robusten, da po več sto kilometrih po gozdnih stezicah ali visokogorskih poteh še ne bo pokazal usodnih znakov obrabe. S tem so tudi copati za tek v naravi najbolj primerni v višjem kakovostnem razredu.

Kajak za zanimiv in aktiven dopust

Čeprav je dopustovanje v prvi vrsti namenjeno počitku in sprostitvi, lahko v tak urnik brez težav vključimo tudi kakšno bolj zanimivo aktivnost. Še posebej pri tem pomaga raznovrstna oprema, ki pri obmorskem oddihu odpira neštete možnosti. Izberemo lahko tudi kajak, ki bo zelo popestril prosti čas ob morju. Ne gre nujno za čoln, ki se večinoma pojavlja na rekah in jezerih, temveč za razne počitniške izvedbe, ki služijo drugačnemu namenu. Morda bo to nalogo dobro izpolnil že napihljiv čoln, ki je v mnogih primerih najboljša izbira. Napihljiv kajak je zelo posrečen pripomoček za aktivno preživljanje prostega časa na morju – omogoča sprostitev in zabavo, pa tudi aktivno raziskovanje in seveda rekreacijo ob veslanju. V vsakem primeru so možnosti, ki jih tak pripomoček odpira, nadvse dobrodošle. Dopust bo postal še bolj nepozaben, dolgčas pa se ne bo niti za trenutek prikradel na misel. Za zanimiv in aktiven dopust lahko poskrbi že cenovno ugoden kajak, ponudba pa vključuje tudi mnoge naprednejše izvedbe, ki se jih splača preizkusiti.

Kajak

Kajak za vsakogar

Najcenejši kajak bo tudi najbolj enostaven za uporabo, najmanjši in najlažji za prenašanje naokoli. Takšni izdelki imajo pravzaprav veliko prednosti, ne smemo pa se pri izbiri orientirati zgolj po ceni. Zagotoviti je treba vsaj osnovno kvaliteto, sicer se lahko zgodi, da bo kajak razočaral že pri prvi uporabi. Izdelki priznanih blagovnih znamk so zelo prepričljivi in bodo tudi v dostopnejšem cenovnem razredu ponudili veliko zabave vsem vrstam uporabnikov. Če se iskanju idealnega čolna malo bolj pozorno posvetimo, bomo hitro odkrili še mnoge druge možnosti, ki jih ponujajo proizvajalci takšnih plovil. Enostavno lahko najdemo kajak, ki sprejme dve osebi, kar je idealno za tiste, ki želijo veslati v paru, kompleti pa se razlikujejo v razni dodatni opremi, na kar moramo biti seveda prav tako pozorni.

Napihljiv čoln za novo obliko zabave na vodi

Napihljiv čoln je zelo priročen pripomoček za tiste, ki želijo razširiti nabor možnosti pri preživljanju prostega časa na obali. Omogoča zelo veliko novih aktivnosti, predvsem pa je ta oprema seveda zanimiva za otroke, ki si bodo zelo hitro domislili raznih novih vragolij, ki jih lahko počnejo s pomočjo takšnega čolna. Prav tako pa lahko ta izdelek uporabimo tudi kot prevozno sredstvo za sproščujoče veslanje po mirni morski ali jezerski gladini, morda pa se podamo kar po rečnih brzicah za nekaj več adrenalina. V vsakem primeru ponuja napihljiv čoln novo vrsto zabave, ki kar kliče po tem, da jo v celoti raziščemo. Tak čoln je nepogrešljiv spremljevalec pri obmorskem oddihu, pa tudi v mnogih drugih situacijah pride zelo prav. Na srečo so na voljo napihljivi čolni v raznih izvedbah, tako da ne bo težko najti idealnega izdelka za prav vsakega kupca, tako za posameznike kot tudi za cele družine.

Napihljiv čoln pri naših trgovcih

Napihljiv čoln lahko najdemo v ponudbi številnih trgovcev, seveda pa bo ponudba najbolj prepričljiva v večjih trgovinah, ki imajo na zalogi pestro zbirko športnih pripomočkov in sorodne opreme. Z nekaj domišljije in pravim materialom lahko takšen čoln izdelamo tudi doma, najbolj priljubljen nadomestek so predvsem zračnice traktorskih gum! Kupljen napihljiv čoln se bo verjetno bolje obnesel, še posebej pri tistih, ki so nekoliko zahtevnejši glede lastnosti tega izdelka. Najdemo lahko manjše čolne za enega ali dva uporabnika, pa tudi večje čolne, ki bodo povšeči družinam in otrokom, ki potrebujejo več prostora. Pri tem pa moramo poiskati še nekatere kose dodatne opreme – napihljiv čoln seveda potrebuje zračno tlačilko za enostavno napihovanje, čeprav mnoge modele lahko napihnemo tudi sami. Poleg tega pa so nepogrešljiva še vesla, ki omogočajo enostavno in zabavno upravljanje plovila na mirni ali razburkani vodni gladini. Za ponudbo čolnov si oglejte stran Hervis.si.

Vrhunske hlače za smučanje

Smučanje je pri nas priljubljen zimski šport, s katerim se rade ukvarjajo prav vse generacije in oba spola. Pri taki dejavnosti je zelo pomembno, da smo pravilno opremljeni. V nasprotnem primeru se lahko ob morebitnem padcu precej poškodujemo. Med obvezno smučarsko opremo vsekakor sodijo smuči, vezi, čevlji, palice, čelada, rokavice in primerna smučarska oblačila. Za slednja velja, da jih sestavljajo tudi smučarske hlače.

Vsa oprema je na razpolago v specializiranih trgovinah, kje lahko izbiramo med številnimi različicami. Strokovnjaki nas ves čas opozarjajo na to, da je veliko bolje posegati po nekoliko dražji opremi, ki nas bo varneje vodila po smučarskih strminah in bo tudi dlje časa ostala z nami. Lahko jo bomo uporabljali več sezon, ne da bi se obrabila ali celo poškodovala. Vrhunsko opremo lahko najlaže prepoznamo po proizvajalcu. Če nam je ta poznan in na splošno velja za priznanega, potem ni nobenega dvoma, da si bomo kupili odlično opremo, ki nam bo služila kakovostno in dolgo časa.

Smučanje

Kakšne smučarske hlače kupiti?

V prvi vrsti je najpomembneje, da so smučarske hlače vodoodporne in narejene iz izjemno kakovostnih materialov, ki se ne bodo poškodovali tudi ob morebitnem padcu. Prav vsaka specializirana trgovina za smučarsko opremo ponuja več vrst hlač za smučanje.

Kje kupiti vrhunske smučarske hlače?

Omenili smo že, da je smučarsko opremo na sploh najbolje nakupovati kar v posebnih trgovinah, kjer se osredotočajo predvsem na prodajo izdelkov za to in še podobne dejavnosti. V zadnjem času so se take trgovine s svojo bogato in pestro ponudbo preselile tudi na splet. Na njem lahko že pred nakupom preverimo ponudbo in si izberemo najprimernejšo za nas. Nato pa je najbolj pametno, da se na primer po smučarske hlače in po drugo opremo odpravimo kar v fizične trgovine, kjer si ogledane pomerimo. Le na ta način si bomo zagotovo zagotovili odlične smučarske hlače, ki nam bodo dobro služile.  Izberite si jih lahko tukaj.