Kako izbrati hitrost interneta?

Hitrost interneta je tista spremenljivka, ki v veliki meri vpliva na ceno paketa, ki ga ponuja ponudnik telekomunikacijskih storitev, seveda pa ima prav ta dejavnik velik vpliv tudi na izkušnjo, ki jo lahko pričakuje končni uporabnik. Najti je treba torej idealno razmerje med ceno in končno izkušnjo, za to pa je treba dobro poznati svoje potrebe. Prav tako je treba vedeti, da se hitrost interneta običajno opredeljuje z dvema številkama, prva predstavlja prenos do uporabnika, druga pa oddajanje od uporabnika v omrežje – večinoma se bolj posvečamo prenosu, a včasih je pomembno tudi oddajanje. Ravno s tem pa lahko najdemo zelo dobre ponudbe, žrtvujemo na primer nekaj hitrosti oddajanja da za isto ceno dobimo višjo hitrost prejemanja. Tako za hitrejši internet ni treba nujno plačevati več! Seveda pa se moramo orientirati predvsem po svojih potrebah, največ prihranimo tako, da izberemo ustrezno hitrost interneta glede na to, kaj potrebujemo. Dražje in hitrejše ponudbe morda ne bodo prinesle nikakršnih prednosti, če višje hitrosti ne znamo ali sploh ne moremo izkoristiti.

hitrost interneta

Prava hitrost interneta

Ko vemo, kaj ponudba opredeljuje, moramo opredeliti še svoje potrebe, da lahko izberemo pravo hitrost interneta. V praksi polno hitrost le redko koristimo, tako da se pojavi predvsem vprašanje, ali lahko v tistih trenutkih nekoliko potrpimo, ali res potrebujemo zelo visoko hitrost. Pogosto je bila razlika v praksi takšna, da je bilo treba počakati na prenos kakšnih večjih datotek nekaj minut več, če je bila hitrost interneta nižja, medtem ko so spletne strani dovolj majhne in hitre, da na to hitrost povezave nima velikega vpliva. Dandanes pa preko spleta prenašamo vedno več vsebin, ki zahtevajo višjo hitrost interneta – posebej očitno je to pri storitvah, ki omogočajo gledanje televizije in drugih video vsebin preko spleta, v visoki ločljivosti so te vsebine velika obremenitev za povezavo in zahtevajo višjo hitrost. Več o tem kako merimo hitrost interneta si preberite tukaj.

Optimizacija spletne trgovine ima cilj porast prodaje

Optimizacija spletne trgovine ima pogosto cilj porast prodaje. Spletna trgovina je hkrati nov in star pojem, prav tako optimizacija spletne trgovine. V praksi obstaja spletna trgovina že veliko časa, vendar se je do današnjih dni tudi spremenila v mnogih pogledih. Novosti so v mnogih primerih v takšnem obsegu, da lahko govorimo o novi ali novejši spletni trgovini. Dovolj je pogledati možnosti kupca na spletni trgovini v preteklosti ter jih primerjati z današnjimi. Podobno kot internet trgovina se spreminja tudi optimizacija spletne trgovine.

Splet se neprestano spreminja in razvija

Najhitreje spreminjanje in razvoj opazimo z primerjavo spletnih strani izpred desetletja ali dveh desetletji z današnjimi. Danes se nam spletni nakupi ponujajo na praktično vsakem koraku oziroma ob obisku praktično vsake spletne strani, pred dvema desetletjema ta možnost večinoma ni obstajala. Podobno se je spreminjala optimizacija spletne trgovine. Splet je postopoma postal vedno bolj zanimivo tržišče oziroma mesto, kjer se srečujeta ponudba in povpraševanje. Zato se je na tržišču pojavilo vedno več udeležencev, kar pa med drugim pomeni tudi gnečo. Boljšo izkušnjo uporabnikom omogočajo pravila in nadzor, ki se skladno z novo nastalo situacijo tudi spreminjajo. Temu primerno se spreminja tudi optimizacija spletne trgovine. Čisto vsakemu spletnemu trgovcu je jasno, da je najbolj ugodna najvišja ali čim višja uvrstitev na seznamu zadetkov iskanja, lahko bi rekli povpraševanja. Nadalje ima optimizacija spletne trgovine cilj čim več obiskov pretvoriti v prodajo.

Izdelava spletne trgovine
Izdelava spletne trgovine naj bo prilagojena uporabniku

Pri tem ima pomembno vlogo tudi cela vrsta dejavnikov, na katere optimizacija spletne trgovine nima vpliva. Spletni trg je konec koncev trg, za katerega veljajo podobne zakonitosti, pravila in drug značilnosti klasičnega trga. Kupcem pomeni veliko blagovna znamka pri obeh načinih trgovanja, soočanje ponudbe in povpraševanja v obeh primerih oblikuje točno določen trend in podobno. Blagovna znamka, trendi in druge značilnost so na drugi strani prednosti, ki jih uspešna optimizacija spletne trgovine s pridom izkorišča.

 

Google oglaševanje vam na hitro pomaga do novih strank

Fizična prodaja vaših izdelkov ne gre več tako kot je šla, pa imate spletno stran že narejeno, vendar ji niste posvečali pozornosti, zato je bolj mrtva kot ne?

Nič hudega, škarje in platno imate v vaših rokah in rezultate dosegljive v kratkem času. Kako? Odgovor je povsem enostaven. Le pokličite v podjetje Dominatus, kjer vam bodo uredili takojšen obisk vaše strani takoj, Google oglaševanje pa je ta rešitev. Ta čas, ko imate spletno stran, prodaja pa bolj kot ne miruje, vaša konkurenca zagotovo zelo miga, zato je skrajni čas, da se odločite za Google oglaševanje in rešite situacijo. V kolikor sicer vaša stran še ni povsem dodelana, se to da hitro urediti, tudi Dominatus to lahko uredi, zato ne odlašajte in se odločite za Google oglaševanje, popravke pa lahko uredite tudi po tem, ko bo Google oglaševanje aktivno.

Google oglaševanje je lahko aktivno že v nekaj dneh po tem, ko se odločite zanj

Zakaj je Google oglaševanje idealna rešitev? Enostavno zato, ker je lahko aktivno že v roku manj kot tedna dni. So lahko kako drugače rezultati še hitrejši? Verjetno ne, pri čemer upoštevajte, da Google oglaševanje omogoča tudi, da sami določite, koliko ste pripravljeni odšteti za oglase in tudi merite lahko učinke.

Sam Google sicer potrebuje od dneva do dveh, da potrdi oglase, ampak če je vaša dejavnost takšna, da ne vsebuje alkohola ali pa prepovedanih substanc niti ne kakšnih spolnosti ali z njo povezanih dejavnosti, potem ste lahko prepričani, da bodo oglasi pregledani že v roku enega dne. Nekaj dni potrebuje tudi omenjeno podjetje za to, da pripravi oglase, da se vse podrobnosti dogovori z vami, da pripravi analizo, ki jo pregleda z vami, potem pa je že vse skupaj nared.
Tudi če vam Google oglaševanje morda ni najboljša rešitev, ni pomembno, kaj je všeč vam, temveč vašim potencialnim strankam, ki nakupe opravljajo pri vaši konkurenci, ki prav gotovo miga.

Zanesljivo gostovanje spletnih strani brez skritih stroškov

Tako kot druge oblike poslovanja, tudi poslovanje prek spleta zahteva tehtni razmislek in preučitev ponudbe. Zanesljivi ponudnik za gostovanje spletnih strani, vam bo sestavil ponudbo, ki bo vsebovala vse podrobnosti glede paketa. Pojasnil vam bo glede količine razpoložljivega prostora na disku, količine prenosa podatkov, vrsti operacijskega sistema, možnostih nadgradenj in posodobitev, količini dodatkov in aplikacij ter podobno. Obvestil vas bo tudi o paketih, ki vsebujejo tudi najem in registracijo domen ter določeno stopnjo tehnične podpore.

Preberi več o Zanesljivo gostovanje spletnih strani brez skritih stroškov

Facebook oglaševanje, cilj prihodnosti

Facebook oglaševanje ima cilj prihodnost v širšem pomenu.

Cilj prihodnost pomeni, da ima Facebook oglaševanje veliko dobrih možnosti za napredek. S tem nam mora biti jasno, da Facebook oglaševanje pomeni poleg priložnosti tudi nekatere pasti. Samo Facebook oglaševanje je najprej odvisno od posameznega trga, dalje od segmentov trga, razlikuje se pa tudi z drugimi trgi ter številnimi drugimi. Da je lahko Facebook oglaševanje uspešno potrebuje dobro zasnovo oglaševalskih aktivnosti. slednja mora najprej Facebook oglaševanje prepoznati, kot dobro priložnost. Dobra priložnost pomeni, da je mogoče izpolniti cilje, ki jih ima Facebook oglaševanje s strani naročnikov. V nekaterih primerih je mogoče pričakovati uspešnost z veliko verjetnostjo, za druge primere teh možnosti praktično ni, obstajajo pa še številne druge možnosti. Verjetnost je velika predvsem tam, kjer je oglaševalska aktivnost primerna za prisotno publiko. V primeru, da publika ni primerna ali celo ni prisotna, ta oglaševalska aktivnost nima takšnih možnosti za uspeh. V nekaterih primeri jih praktično ni ali pa so pičle. Zato je v takih primerih dobro poiskati druge možnosti, ki se ponujajo. Predvsem gre za klasične ali druge sodobne možnosti. Tako klasične kot druge sodobne možnosti imajo drugačne značilnosti, zato imajo tudi čisto drugačne odjemalce. V primeru želje po informiranju teh odjemalcev, se je dobro soočiti z možnostmi. Za odjemalce, ki si želijo predvsem sodobnih medijev, je pa potrebno iskati možnosti predvsem na teh medijih. Njihova značilnost je, da se v marsičem razlikujejo predvsem od klasičnih. Količina informacij na njih je večja, tudi aktualnost informacij je drugačna. Tako danes številne možnost, ki jih ponuja sodoben medij tudi s pridom izkoriščamo v svoj prid. Tako imamo možnost, da se soočimo s številnimi prednostmi, če jih seveda znamo izkoristiti. v primeru, da jih ne znamo izkoristiti, možnosti praktično niso uporabne za naš primer.

Facebook oglaševanje prinaša velike možnosti, hkrati pa tudi izzive dosegljivosti.