Sodobne kuhinje

Večina prostorov v sodobnih domovih izgleda precej drugače kot nekoč, vseeno pa ohranjajo nekatere iste funkcije. Ne govorimo o modernih modnih trendih, temveč splošno o prostorih, ki jih najdemo v sodobnih domovih. Tudi kuhinje so se v veliki meri spremenile, a hkrati ostajajo takšne, kot so bile nekoč – še vedno jih namreč uporabljamo za isti namen, namreč kuhanje oziroma pripravo hrane. Tako smo omejeni z izbiro opreme in drugimi prilagoditvami prostora, saj moramo v vsakem primeru ugoditi zahtevam, ki jih postavlja osnovna naloga prostora. Vseeno pa ostaja nekaj svobode pri načrtovanju, oblikovanju in opremljanju prostora, zato so sodobne kuhinje precej raznolike, vedno pa funkcionalne in učinkovite v svojem namenu.

Dizajn sodobne kuhinje

Prostor za pripravo hrane je smiselno kombinirati s prostorom za postrežbo. Če k temu dodamo še prostorsko stisko in manjše površine stanovanj (tudi zaradi cen nepremičnin), dobimo kombinirane kuhinje, ki nekaj prostora namenjajo tudi jedilnici. Posebej posrečeni so odprti prostori, ki lepo zlivajo obe funkciji, vseeno pa razločujejo prostor s kakšnim posrečenim elementom, priljubljena izbira je na primer kuhinjski otok. Takšne odprte kuhinje so nadvse priljubljene in skoraj že pravilo v sodobnih domovih. Ločene jedilnice so velika izjema, najdemo jih le v stanovanjih starejšega datuma oziroma v hišah, ki imajo več prostora. Vseeno je funkcionalnost jedilnice tako pomembna, da je ne moremo odpraviti, zato mora imeti kuhinja mizo in dovolj prostora za postrežbo.

Poleg tega so sodobne kuhinje v veliki meri prilagojene optimalnemu delovnemu procesu. Pri pripravi hrane moramo imeti vedno pri roki nekatere ključne gospodinjske aparate in naprave, hkrati pa je neprecenljiv tudi delovni prostor in prostor za shranjevanje. Tako lahko v vsaki kuhinji najdemo določeno logiko, ki je smiselna in se nanjo lahko hitro privadimo. Dizajn je torej prilagojen funkcionalnosti, kar ne pomeni, da so vse kuhinje enake, saj še vedno obstaja zelo veliko možnih variacij.

Preverite kuhinje Gorenje.

Oblazinjeno pohištvo imamo radi, ker je udobno

V današnjem času je izjemno pomembno, da imamo v svojih domovih pohištvo, ki ni samo funkcionalno, ampak tudi nadvse udobno. Tudi od udobja je namreč v veliki meri odvisna kakovost našega življenja, posledično pa tudi naše zdravje. Če bomo v svoje prostore postavljali udobno pohištvo, se bomo veliko bolje počutili. Tovrstno pohištvo pa je lahko zelo široko področje. Za vsako osebo udobje lahko pomeni kaj drugega. Vsi pa se bomo zagotovo strinjali, da posebno mero udobja da oblazinjeno pohištvo, ki je na trgu izjemno priljubljeno. Ljudje zelo radi posegajo po njem, saj vedo, kaj vse jim lahko prinese v njihovo življenje.

Preberi več o Oblazinjeno pohištvo imamo radi, ker je udobno

Cena za ogrevanje manjših prostorov

Kateri sistem ogrevanja izbrati za ogrevanje manjših prostorov? Najbolj elegantna rešitev je verjetno ta, da tudi manjše prostore povežemo v glavni sistem, saj si s tem delo močno poenostavimo. Ni pa nujno, da bo tak sistem na dolgi rok res učinkovit – lahko se namreč zgodi, da bomo po nepotrebnem ustvarjali izgube in dodatne stroške. Pogosto je bolj smiselno načrtovati poseben sistem, ki bo skrbel za ogrevanje manjših prostorov.

IR ogrevanje

Ker je za IR ogrevanje cena ena izmed glavnih prednosti, je tak sistem seveda logična izbira pri ogrevanju manjših prostorov. Prav v takšnih situacijah se IR paneli tudi najbolj izkažejo. Za manjšo površino namreč potrebujemo le en panel, kar je zelo ugodna opcija. Z vidika cene bi to težko prekosili – ker je za IR ogrevanje cena v velikem deležu odvisna od cene panelov, je vgradnja takšnega ogrevanja v kopalnice in druge primerljive prostore odlična opcija. Posamezen panel stane le nekaj sto evrov.

Električno ogrevanje

Čeprav je za IR ogrevanje cena ugodna prav zaradi uporabe električne energije, imamo na tem področju na voljo še nekaj drugih opcij. Eno predstavljajo električni kopalniški radiatorji, ki so prav tako zelo prepričljivi v svojih prednostih. Tudi cena za takšne radiatorje je v izhodišču precej ugodna, na dolgi rok pa cena elektrike in učinkovitost grelnih teles seveda poskrbita za nizke stroške. Električni kopalniški radiatorji so zelo primerljivi z IR paneli tudi po enostavnosti vgradnje. Nenazadnje lahko uporabimo celo mobilne radiatorje, ki jih lahko prestavljamo iz prostora v prostor – potrebujemo le električno vtičnico.

bel kopalniški radiator na elektriko

V končni fazi je vse odvisno od konkretnega primera. Električni kopalniški radiatorji so lahko odlična ideja, lahko pa da bo za IR ogrevanje cena vseeno bolj ugodna. V vsakem primeru pa gre za precej ugodne rešitve – le kakšnih sto ali dvesto evrov bo treba investirati v najboljšem primeru, na dolgi rok pa so stroški za ogrevanje manjših prostorov skorajda zanemarljivi.

Si želite oblikovati svoje talne obloge?

Kljub temu, da ste preiskali vse salone talnih oblog, ne najdete pravih zase oz. vam prav nobene niso padle toliko v oči, da bi si jih želeli imeti? Velikokrat je tako, da je treba obiskati le pravi salon, kjer so za talne obloge specializirani in kjer imajo na voljo najrazličnejše vrste.

Če pa imate res neke posebne želje, pa obstaja tudi za vas danes rešitev, saj lahko pri podjetju Hotenjka talne obloge oblikujete čisto po vaših željah. Je to nekaj novega za vas? Po vsej verjetnosti, saj je to bolj izjema kot pa pravilo in to opcijo dobite le v navedenem podjetju, v katerem se zavedajo, kako zelo pomembno si je bivalne prostore urediti povsem po svojih željah, saj tudi to vpliva na počutje v lastnem domu.

V podjetju Hotenjka talne obloge po meri obstajajo od proizvajalca Scheucher

Talne obloge izberete enkrat za vrsto let. Zato, če in ko se boste odločili, izberite kvalitetne in takšne, ki so vam všeč, saj jih boste imeli v stanovanju lahko tako tudi po nekaj desetletij, če jih boste tudi ustrezno negovali. Če vam nobene talne obloge niso všeč, potem si naročite takšne talne obloge, ki so točno po vašem okusu.

V podjetju Hotenjka talne obloge po meri nudijo od proizvajalca Scheucher, ki velja tudi za ostale obloge za tla, ki niso narejene po meri, za enega boljših ponudnikov. V navedenem podjetju tudi vedo, kako zalo pomembno je zadovoljstvo strank, ki imajo kvalitetne talne obloge, saj nakup takšnih pomeni, da se vam z menjavo ne bo treba ukvarjati prav kmalu, zadovoljna stranka pa se bo prav gotovo obrnila na njih tudi takrat, ko bo menjala talne obloge v katerem drugem prostoru ali pa jih bo potreboval celo njen sosed in zadovoljna stranka bo prav gotovo Hotenjko priporočila, saj nudijo tudi strokovne nasvete in takšno svetovanje, kot ga potrebujete.

Plinski žar je osnova za pripravo in uživanje jedi na prostem

Plinski žar omogoča pripraviti kosilo ali kakšen drugi obrok za različno število ljudi na prostem.

Plinski žar je sodobna oblika starega načina priprave jedi. Kuharski mojstri v pradavnini so na podoben način pripravljali jed. Družba je posedala okrog ognja ali v njegovi bližini, vonj jedi se je mešal z dimom in toploto ognja. Danes plinski žar ponuja podobne občutke, ko pripravljamo jedi na prostem. Družba sedi ali stoji, plinski žar prav tako prinaša v ozračje vonj hrane ter značilen zvok. Dim je v tem primeru odpravljen, saj plin izgoreva čisteje. Tudi z prinašanjem drvi in odstranjevanjem pepela nimamo več težav. Zaradi slednjega se je plinski žar tudi tako priljubil med uporabniki. Energent je varno spravljen v plinski jeklenki, ko zmanjka ga preprosto kupimo. Če ne drugje, ga imamo na voljo na beninskih servisih ali drugih prodajalnah, ki so odprte neprestano. Tudi ob nedeljah in praznikih. Energent je tudi moč enostavno prenašati in shranjevati. Z drvi in ogljem imamo s tem v zvezi več težav, tudi več umazanije sodi zraven. In seveda čiščenja ostankov energenta, po končani uporabi žara na oglje. Zaradi enostavnega prenašanja energenta, nadomeščanja porabljenega in drugih lastnosti, je plinski žar primeren za uporabo na poljubnih mestih. Uporabljamo ga lahko doma, na vikendu, na morju, v hribi ter na drugih dovoljenih in primernih mestih v naravnem okolju. Praktične izvedbe omogočajo tudi enostaven transport, ko se odpravljamo od doma. Prtljažnik manjšega avtomobila je čisto dovolj prostoren za plinski žar in jeklenko. Hrano in ostali pribor, pa namestimo bodisi v prtljažnik ali v potniški prostor. Velikost avtomobila je lahko tudi zelo dobra referenca za velikost plinskega žara. Manjše, kompaktne izvedbe gredo v praktično vsak avtomobil, večji oziroma največji pa zahtevajo bistveno večje prevozno sredstvo. Vendar gre v tem primeru za žare, ki so največkrat namenjeni profesionalni rabi.

Plinski žar je dobro izbrati na podlagi svojih izkušenj ter tujih priporočil.