Turistična agencija posreduje in ustvarja turistične produkte

Turistična agencija predvsem posreduje turistične produkte, lahko pa so turistični produkti njen izdelek oziroma ponudba. Potovanja so človekova vsakdanja aktivnost, saj se neprestano premikamo na različnih relacijah z različnimi razlogi. Turistična potovanja so pri tem posebnost, saj gre za potovanja brez ekonomskih interesov. Beseda turizem izvira iz besede turist, v uporabi pa je že vsaj stoletje in pol. Besedo turist prvič zasledimo v začetku devetnajstega stoletja, desetletje kasneje besedo turizem, kmalu zatem nastane prva sodobna turistična agencija. Na razvoj sodobnega turizma je v veliki meri vplivala industrijska revolucija. S svojimi tako slabostmi, kot prednosti. Med prednosti lahko štejemo razvoj mobilnosti, najprej predvsem železnice. Slabosti so bile razne zdravju škodljive posledice povečanega obsega industrijske proizvodnje, kar je imel za posledico razvoj zdraviliškega turizma. Slovenija je imela na tem področju veliko ponudbe že pred industrijsko revolucijo, po njej pa toliko večjo. Naravne znamenitosti Slovenije so privabljale turiste z vsega sveta, interes zanje je izkazala tudi prva sodobna turistična agencija sredi devetnajstega stoletja.

potovanje s turistično agencijo

Slovenske popotnike srečamo na vseh koncih sveta

Slovenski popotnik ni nobeno naključje na oddaljenih destinacijah, ker je popotniška žilica del značaja. Potovanja so tudi zelo dolga tradicija, ki sega v zelo oddaljena obdobja človeške zgodovine. Najprej so bila potovanja del načina življenja, postopoma pa so postala tudi način preživljanja prostega časa. Bolj množična so postala po drugi svetovni vojni, poseben razcvet pa so potovanja doživela v novem tisočletju. K temu so v veliki meri pripomogli turistična agencija novega tisočletja, novi trendi, nove tehnične in poslovne realnosti. Splet je omogočil, da so popotniki spoznali tuje kraje, na dosegu roke jim je bila turistična agencija ter vse drugo v zvezi z potovanji. Na poslovnem področju je nova spletna realnost motivirala številne ponudnike storitev povezanih s turizmom in potovanji. Turistična agencija novega tisočletja omogoča potovati na daljše relacije dostopnejše. Včasih so bila potovanja z letalom življenjski dogodek, turistična agencija ga je spremenila v bistveno bolj pogostega. Turistična Agencija Oskar ima pestro ponudbo potovanj, med njimi je tudi Šrilanka. Preberite si njihov blog in predloge ua turistična potovanja.

Velika Britanija je globalna turistična destinacija

Velika Britanija je globalna destinacija, obiskujejo jo turisti, poslovneži, glasbeniki ter številni drugi obiskovalci. Ime Velika Britanija se pogosto nadomešča z Anglijo. V dnevnih pogovorih zato večkrat slišimo izraz Anglija, dejansko pa gre za Veliko Britanijo. Slovenski turist se mora zavedati, da je zamenjava pojmov na Otoku vsaj neprijetna. Otok Velika Britanija si delijo Anglija, Škotska in Walles. Obkrožata ga Severno morje in Atlantik, s staro celino je povezan preko Rokavskega kanala. Na zahodni strani otok obliva Irsko ter Keltsko morje, na nasprotnem bregu leži otok Irska. Otok Man sredi Irskega morja je skoraj enako oddaljen od Anglije, Irske, Škotske in Walesa. Spada pod britansko krono, vendar ni del združenega kraljestva. Zato pa se pohvali z najstarejšim nepretrgoma demokratičnim parlamentom na svetu, tako imenovanim Tynwaldom. To je leta devetsto devetinsedemdeset ustanovljeno zakonodajno telo. Geslo otoka je Quocunque Jeceris Stabit, kar v prevodu pomeni Kakorkoli ga vržeš, bo stal.

Velika Britanija je največji evropski otok

Big Ben, telefonska govorilnica in ostale znamenitosti

Big Ben je ena izmed najpogosteje slikanih znamenitosti otoka. Poleg Big Bena so pogost motiv tipične rdeče telefonske govorilnice, stari dvonadstropni avtobusi, zastava Union Jack ter številne druge podobe. Velika Britanija je še veliko več, kot kažejo klasični motivi. Prestolnica London velja za eno izmed svetovnih središč izobraževanja, gospodarstva, transporta, zabave, izobraževanja. Zato je Velika Britanija temu primerno obiskana oziroma obstaja temu primerno število povezav. Kar mnogi izkoristijo za različne individualno oblikovane obiske prestolnice ter dežele na sploh. Velika Britanija je tako lahko obiskana preko vikenda ali v drugem krajšem terminu na dostopen način. To ne pomeni zgolj ugodne cene prevoza, ampak tudi možnost prilagoditve odhoda in prihoda ter vseh ostalih sestavin potovanja. Kaj obiskati je dobro vprašanje, saj je ponudbe že v Londonu več kot dovolj za pester vikend dopust. Velika Britanija pa na drugi strani velika, če želimo obiskati zgolj največje in najpomembnejše znamenitosti otoka. Če se odpravlljate na potovanje v Veliko Britanijo, si vsekakor oglejte ponudbo turistične Agencije Oskar.

Turistična agencija – plačljiva oblika pomoči turistu

Turistična agencija je plačljiva pomoč turistu. Turizem je hkrati nova in stara dejavnost, odvisno kako ga opazujemo, ocenjujemo, kakšne kriterije uporabljamo za ocenjevanje. Najbolj enostavno turizem opišemo, kot bivanje osebe v tujem kraju brez namenov stalne naselitve ali opravljanja poklicne dejavnosti.

Tujec v tujemu kraju

Ker pa je turist na cilju potovanja ali na poti do cilja neznanec oziroma mu je vse ali večina stvari na poti do cilja potovanja neznanka potrebuje pomoč. Pomoč je lahko plačljiva ali ne plačljiva, meja je pogosto zelo tanka ali težko določljiva. Klasična oblika plačljive pomoči je turistična agencija, v sodobni obliki jo poznamo že skoraj dve stoletji. Za ne plačljivo pomoč bi lahko smatrali obliko, ki od turista ne zahteva nobenega plačila. Vendar je to bolj ali manj pobožna želja ali so posredi drugi interesi. Danes bi si težko predstavljali popolnoma brezplačen izlet od odhoda od doma do prihoda domov. Z posredno drugimi interesi je to mogoče v raznih oblikah sponzorstva, vendar je v ozadju ekonomski interes. Torej govorimo o pridobitni dejavnosti, ki pa nima nobene zveze s klasičnim turistom. Plačljiva oblika pomoči turistu ali turistična agencija je posrednik, ki omogoča turistu pridobitve vseh potrebnih storitev za bivanje in potovanje izven domačega kraja. Ker je turistična agencija specializirana za tovrstne storitve, lahko vse potrebno skladno z željami turista pridobi hitreje ter ne redko tudi ceneje. Turistične storitve prav tako nastopajo na trgu oziroma zanje obstaja trg. Ker je turistična agencija zainteresirana za nakup več storitev ima prednost pred manjšimi kupci. Vsak ponudnik bo bolj zainteresiran za prodajo več storitev hkrati, kot vsako storitev posamezno večjemu številu kupcev. Temu primerno lahko turistična agencija ponudi posamezno ali združenih več storitev v eno ponudbo po konkurenčni ceni. Sodoben človek se tudi zaveda, da ga turistična agencija odreši samoorganizacije, s katero pa se ne želi ukvarjati, nima časa, ni dovolj sposoben in podobno.

agencija-oskar.si

Tajska se nahaja na Indokitajskem polotoku

Tajska je azijska dežela, ki se nahaja med Indijo in Kitajsko.Geografsko območje med Indijo in Kitajsko zajema polotok z istim imenom. Tajska si ozemlje Indokitajskega polotoka deli skupaj z Vietnamom, Kambodžo, Laosom, Mjanmarom, Malezijo in Singapurjem. Južno območje Indokitajskega polotoka imenujemo Malajski polotok, na njem se nahajajo Tajska, Malezija, Singapur ter Mjanmar. Tajska na jugu meji z Malezijo, na zahodu z Mjanmarjem, na vzhodu pa z Laosom in Kambodžo.

Na zahodni obali je Tajska preko Andamanskega morja povezana z Indijskim oceanom, na vzhodni pa preko Tajskega zaliva z Južno Kitajskim morjem. Tajska leži na površini pesto tisoč trinajst kvadratnih kilometrov, po velikosti ozemlja je nekoliko večja kot Španija. Tajska šteje pa sedeminšestdeset milijonov prebivalcev, najbolj naseljeno območje je porečje reke Chao Phraya. Široka dolina je središče Tajske, območje je bilo že v preteklosti zelo pomembno. O temu med drugim govorijo posegi v strugo reke, s katerimi se je izboljšala izkoriščenost reke.

Z reko Chao Phraya je tesno povezan nastanek glavnega mesta Bangkok. Za njegov nastanek ima največ zaslug strateška lega ob reki. Postopoma je iz vasi na bregu reke Chao Phraya nastalo trgovsko središče in pristanišče. Mesto je v preteklosti imelo tudi svečano ime, ki mu ga je nadel Buda Jodfa Čulaloke ter ga kasneje nekoliko spremenil kralj Mongkut.

Globalno najdaljše ime prestolnice

V prevodu se svečano ime glasi: Mesto angelov, veliko mesto, mesto večni dragulj, nepremagljivo mesto boga Indre, velika prestolnica sveta, obdarjena z devetimi dragocenimi dragulji, srečno mesto, obogateno z velikansko kraljevo palačo, podobno nebesnemu prebivališču, kjer vlada znova utelešeni bog, mesto, ki ga je podaril Indra in zgradil Višnukam. Svečano ime sestavljajo besede dveh starodavnih indijskih jezikov. Velja za najdaljše ime med glavnimi mesti po svetu.

Bangkok leži na območju velikem tisoč petsto kvadratni kilometrov, metropolitansko območje pa se razteza na površini blizu osem tisoč kvadratnih kilometrov. Število prebivalcev se razlikuje, odvisno od vira. Tajska uradna statistika beleži preko osem milijonov prijavljenih prebivalcev, neuradno pa naj bi na območju prestolnice živelo preko štirinajst milijonov prebivalcev.

Bangkok je razdeljen na petdeset okrožij, ki so nadalje razdeljena skupno sto devet in šestdeset pod okrožji. Bangkok je tudi Tajska vstopna točka za tuje turiste. Večina tujih gostov zato obišče tudi Bangkok. Med priljubljenimi znamenitostmi so kompleks kraljevih palač in različni muzeji, živahno je tudi nočno življenje obiskovalcev.

Živahna mešanica narodov in manjšin

Tajska ima sedeminšestdeset milijonov prebivalcev, večina ali petindevetdeset odstotkov je budistov, manjši odstotek pa predstavljajo muslimani in kristjani. Prebivalstvo je pisana mešanica narodov in manjšin, kar je posledica številnih selitev iz različnih območju. Osrednja Tajska je naseljena s Tajci, ki so se v trinajstem stoletju priselili iz Kitajske. K Tajcem spada tudi ljudstvo Šao, ki naseljuje sever države. Siamci živijo na jugu, na planoti Korat pa ljudstvo Lao. Na severovzhodu države živijo Vietnamci in Kambodžani. Jug Tajske poseljujejo Malajci, najštevilčnejša manjšina pa so Kitajci. Uradni jezik je tajski, angleški jezik je pogosto v uporabi.

Obstajajo tudi lokalni jeziki etničnih skupin. Tajska je zvezna monarhija, razdeljena je na sedeminsedemdeset provinc, v različne namene pa se deli na več regij. Število regij je od štiri do šest, več ali manj odvisno od namena razdelitve. Mediji, administracija in statistika pozna štiri regije, ki so razdeljene severno, severovzhodno, centralno in južno območje. Najboljši čas za obisk Tajske je od oktobra do marca. Večinoma gre za suho sezono, vreme je v tem obdobju najbolj stabilno. Temperature se podnevi gibljejo med petindvajset in petintrideset stopinj Celzija. Traja od novembra do februarja, oktober je zadnji del mokre sezone, marec pa začetek vroče sezone.
Najboljši čas za obisk tajske je suha sezona od novembra do februarja ter še kakšen mesec pred in po koncu suhe sezone.

Več podrobnosti in možnosti za obisk najdete pri agenciji Oskar: https://www.agencija-oskar.si/tajska/.

Športna masaža, lepo darilo

Športna masaža je lahko lepo darilo , ki ga bo cenil vsak gibalno aktiven posameznik.

Za športnike in resne rekreativce športna masaža ni modna muha, ampak nuja. Pred in po športni aktivnosti telo potrebuje pripravo na napore oziroma regeneracijo po končanih naporih. Športne priprave so zelo pomembne za rezultate, zato športna masaža velikokrat ne uide iz slikovnega prikaza športnim tekmovanj. Vidimo lahko terapevta, kako z masiranjem različni delov telesa pripravlja športnika pred nastopom. Kameri večinoma, pomembnejša ter v številne tančice skrivnosti zavita pa je športna masaža po nastopu. Takrat telo in organizem izčrpa vse svoje sposobnosti, potrebna je priprava na naslednji tekmovalni dan ali naslednji trening. Veliko vrhunskih športnikov ima v bližini ciljne črte zagotovljeno popolno oskrbo, športna masaža je ključna. V ta namen imajo na voljo številne zmogljivosti, ki so bodisi stacionarne ali mobilne narave. Stacionarne so podobne vsemu, kar lahko vidimo v klimatskem zdravilišču Rogla. Gre za prostore, ki so bodisi stalni ali jih je možno po potrebi premakniti na poljubno drugo lokacijo. Še bolj zanimiva pa je športna masaža v mobilnih enotah. To so razni avtobusi in drug podobna vozila, ki imajo v svoji notranjosti popolno opremo. Mobilne enote so velikokrat prisotne pri športih, ki se od etape do etape selijo od prizorišča do prizorišča. Pot je različno dolgo, vsekakor pa traja dovolj dolgo, da se opravi športna masaža ter čas izkoristi za številne druge športnikom koristne aktivnosti. Luksuz teh storitev nudi tudi Rogla, vendar z odliko. Zrak je na Rogli svež in blagodejen, ne gre za naporno vožnjo, ampak čisti užitek sprostitve. Rekreativcu je lahko športna masaža tudi prijetno darilo za rojstni dan ali kakšno drugo priložnost. Ko smo v dilem, kaj kupiti osebi, ki ima že praktično vse, je takšno darilo izjemno in edinstveno.

Športna masaža je storitev, ki koristi vsem gibalno bolj aktivnim posameznikom.

http://www.rogla.eu/si/zdravje-in-wellness/wellness-center-planja/masaze