Nizki pohodni čevlji

Pri izbiri pohodnih čevljev imamo zelo širok spekter možnosti, večinoma pa se omejimo na čevlje z določenim namenom. Pri pohodništvu se orientiramo predvsem po tem, ali bomo čevlje uporabljali za dolge in naporne ture, ali pa imamo morda v mislih krajše izlete po relativno nezahtevnem terenu. Če velja drugo, potem so prava izbira nizki pohodni čevlji. To so čevlji, ki imajo zelo posrečeno kombinacijo odločilnih prednosti, ki pridejo hitro do izraza ne glede na to, v kakšnem okolju jih uporabljamo. Predvsem so nizki čevlji bolj udobni, lažji in okretni od planinskih gojzarjev, medtem ko še vedno ponujajo zadostno oporo na lažjih poteh. Pomembno je, da ponujajo nizki pohodni čevlji stabilno in varno podlago na nepredvidljivem terenu ter dober oprijem na spolzkih skalah in blatu, v tem oziru imajo enako odgovornost kot visoki čevlji. Razlika pa je v opori, ki je je deležen gleženj – nizki pohodni čevlji ne morejo podpirati gležnjev, kar lahko pomeni tveganje za poškodbe na zahtevnih poteh. Ravno zato se takšna obutev uporablja za pohajkovanje po manj zahtevnih poteh.

Nizki pohodni čevlji so uporabna ubutev

Nizki pohodni čevlji na preizkušnji

Seveda pa vsaka pot predstavlja določen izziv, na katerega morajo nizki pohodni čevlji ustrezno odgovoriti. Gotovo želimo tudi krajši izlet preživeti udobno in prijetno, brez težav, ki pogosto izvirajo iz neprimerne obutve. Žulji lahko zagrenijo tudi krajši sprehod, še slabši učinek pa imajo poškodbe. Pri tem se izkaže, da niso vsi nizki pohodni čevlji med seboj enaki, zato se splača premišljeno izbrati pravi par. Še posebej to velja za tiste uporabnike, ki nameravajo obutev uporabljati tudi v visokogorju ali drugem zahtevnejšem terenu. Ker se na čevlje v takšnem okolju močno zanašamo, pridejo v poštev le zanesljivi in kakovostni izdelki priznanih znamk. V praksi to sicer pomeni, da bo treba ponudbo dobro prečesati in različne modele tudi preizkusiti, le tako se najdejo dobri nizki pohodni čevlji. Poiščite jih tukaj.

Kakovostni pohodni čevlji

Pri nekaterih nakupih lahko sklepamo določene kompromise, pogosto tudi na račun kvalitete. Pohodni čevlji pa takšnih kompromisov ne dopuščajo, takoj se bo namreč izkazalo, da varčevanje na ta račun vodi le v nezadovoljstvo, morda pa tudi v poškodbe in druge nevarnosti, katerim se vsekakor ne želimo po nepotrebnem izpostavljati na dolgih pohodniških turah, še posebej ne v zahtevnem visokogorskem okolju. Smiselno je torej izbrati kakovostne čevlje, na katere se bomo lahko zanesli, pa čeprav bo treba za te morda odšteti kak evro več ali pa se sprijazniti z barvo ali znamko, ki ni med našimi najbolj priljubljenimi.

Odlike kakovostnih pohodnih čevljev

Kakovostni pohodni čevlji imajo ravno tiste odlike, ki jih od takšne obutve pričakujemo. V prvi vrsti so udobni, kar pomeni, da tudi daljši pohodi ne bodo povzročali težav. Dobri čevlji ne bodo ožulili stopala, ne bodo tiščali ali drgnili kože. Seveda jih je treba kombinirati s pravimi nogavicami in tudi pravilno uporabljati, a kakovostni čevlji nudijo bistveno boljše izhodišče za zadovoljstvo na tem področju. Kakovostni pohodni čevlji so za nameček povsem zanesljivi na zahtevnem terenu – s premišljeno oblikovanim podplatom iz debele gume nudijo odličen oprijem tudi na spolzkih skalah, na snegu in drugih drsečih podlagah. Poleg tega se ne obrabijo zlepa, prav vzdržljivost je namreč ena izmed odlik dobrih čevljev. Kakovostni čevlji se ponašajo z dolgo življenjsko dobo tudi pri redni uporabi v zahtevnejših okoljih.

Ena pomanjkljivost, ki je kakovostni pohodni čevlji preprosto ne morejo odpraviti, je razmeroma visoka cena. Za dobre čevlje bo treba verjetno odšteti več sto evrov, kar je morda ovira za tiste, ki nimajo denarja ali pa niso pripravljeni na takšne investicije. Treba pa je omeniti, da kakovostni čevlji investicijo upravičijo na dolgi rok s svojimi mnogimi odlikami, predvsem pa z dolgo življenjsko dobo. Poleg tega so udobje, varnost in zanesljivost neprecenljive značilnosti, ki upravičijo vsako ceno. Izberite si svoje tukaj.

Nike Slovenija, kakovosten program opreme za šport in prosti čas

Nike Slovenija je kakovosten program opreme za šport, rekreacijo in prosti čas. Nike je svetovno znana blagovna znamka, katero Slovenija in njeni prebivalci poznajo že dolgo vrsto let. Svetovno znana blagovna znamka je nastala v šestdesetih letih dvajsetega stoletja, današnje ime je dobila v začetku sedemdesetih. Do današnjih dni se je na prodajnih policah ter tekmovalnih in rekreativnih površinah izmenjalo veliko število najrazličnejših artiklov. Nekateri med njimi so postali tudi legende, ki imajo med uporabniki poseben status. Kar ni presenečenje, saj je pri snovanju sodelovala marsikatera znana oseba iz sveta športa.

Široka paleta uporabnih možnosti

Športna oprema Nike je zdelo modra izbira, saj je Slovenija zelo zahteven teren za športnike, rekreativce ter druge uporabnike. Teren je razgiban in zelo raznolik. Na razmeroma kratki razdalji se izmenjujejo zelo različna podnebja, Slovenija je za Nike opremo izziv tudi z vidika geografskih značilnosti. Območje z razmeroma majhnim radiju ponudi morsko obalo, vrhove s prek dva tisoč metrov nadmorske višine, ravnice, gričevnat svet, pusti Kras ter razne druge geografske značilnosti. Ponudba je takšnim zelo različnim pogojem uporabe prilagojena, zadnjo besedo pri izbiri imajo seveda športniki, rekreativci in drugi uporabniki opreme. Kakšna je njihova izbira, je mogoče tudi spoznati praktično vsak dan. Slovenija je območje, na katerem številni športniki, rekreativci in drugi uporabniku dnevno trenirajo ter na razne druge načine uporabljajo različno Nike opremo. Prav tako ima Slovenija preko praktično celega leta najrazličnejša tekmovanja in prireditve, kar je za Nike opremo poseben izziv. Zimski športi so v Sloveniji priljubljeni, nič manj pa tudi športi značilni v kopnem delu leta. V tem času oživijo tekaške proge, igrišča ter razne druge športne in rekreacijske površine. Nike bomo pogosto srečali tudi na ulicah in ob raznih casual ali drugih priložnosti. Lifestyle linija Nike artiklov je namenjena preživljanju prostega časa, popestri lahko našo garderobno omaro. Nike Slovenija je ponudba športne opreme in garderobe za prosti čas. Ogeljte si pestro izbirko Nike izdelkov na spletni strani https://www.tomassport2.si.

Nike air max, vrhunsko blaženje

Nike air max tehnologija zagotavlja vrhunsko blaženje. Linija Nike air max je namenjena tako tekačem in drugim rekreativcem, kot uporabi v prostem času ali v raznih drugih priložnostih. Aktivno preživeti prosti čas je najboljše zdravilo za razne tegobe sodobnega človeka.

Revolucionarna obutev

Športna obutev za vse uporabnike in priložnosti

Izredna mehkoba obutve Nike air max ni navdušila zgolj tekače in rekreativce. Kmalu so izreden sistem blaženja začeli ceniti tudi druge sorte uporabnikov. Uporabljajo jih izven športnih terenov, največkrat v prostem času ter ob manj protokolarnih priložnostih. K temu razširjenemu načinu uporabe je v veliki meri pripomogla tudi sama Nike air max kolekcija, ki od nekdaj obstaja v številnih barvah, barvnih kombinacijah ter različnih estetskih in tehničnih značilnostih. Barve in barvne kombinacije so načeloma bolj stvar mode, vendar praksa kaže zelo različne poglede uporabnikov na to lastnost. Nekaterim tekačem je vseeno, kakšne barve je Nike air max obutev. Pomembno je, da jim ustreza sistem blaženja, da imajo dovolj dobro zračenje ter številne druge lastnosti. Ker je linija Nike air max od primera do primera različna v naštetih lastnostih, so pri barvah in barvnih kombinacijah pripravljeni tudi na kompromise. Če ima določen model dobro izvedeno zračenje, bodo lažje sprejeli kompromis. Druga opcija je, da si pogledajo celotno Nike air max linijo ter najdejo najboljšo kombinacijo tehničnih in estetskih lastnosti. Na takšen način izbire prisegajo tisti, ki jim je pomembna tudi estetska nota. Radi imajo barvno usklajenost ter estetsko popolnost. Nekateri modeli Nike air max so v tem pogledu izrazitejši, s tem pa omogočajo všečnost tudi kupcem, ki niso pretirano navdušeni rekreativci. Za razne casual ali neuradne priložnosti, si ne želimo živo pisanih športnih modelov. Radi imamo bolj umirjene, enobarvne ter podobno oblikovane športne copate. Temu primerno obstajajo razni elegantni modeli Nike air max, na drugi pa tudi modeli z raznimi vzorci in drugimi modnimi dodatki. Izberite si svoj par obutve Nike air tukaj.

Teva obutev za urbane in pohodniške poti

Teva je splošno znana poletna obutev. Vendar to ni edina Teva ponudba. Krivec za slabo poznavanje ostale ponudbe splošna prepoznavnost Teva sandal. Temu primerno jim je proizvajalec nadel posebno ime, s tem pa preprečil zmedo in poenostavil ločevanje med posameznimi artikli v ponudbi.

Teva čevlji

Teva originals in ostala Teva ponudba

Pustolovski duh je glavni krivec za nastanek blagovne znamke Teva. Vodič v ameriškem Grand Canyonu je sredi osemdesetih let dvajsetega stoletja natikače preuredil svojim potrebam primerno. Vanje je zvrtal luknje ter jim dodal velkro paščke. S tem je preprečil, da bi natikače odnesel rečni tok. Dodatno je pridobil odličnost zračenja ter ohranil udoben korak. Temu primerno je še danes Teva obutev priljubljena za uporabo tudi primeru mokrote ali ob obilici mokrote. Brez nepotrebnega žrtvovanja udobnega koraka. Dodatno Teva originals odlikuje enostavnost uporabe z estetsko izvirnostjo. Mnogih jih zelo radi nataknejo na stopala, ko je potrebno sredi poletnih mesecih na krajše ali daljše poti po urbanem okolju. Estetske lastnosti so se v dobrih treh desetletjih razširile od originala do cele vrste raznih času primernih prijemov in izvedb. Ponudba se je do današnjih dni razširila tudi v sami osnovni ponudbi, Teva danes obstaja tudi v ponudbi za ostale letne čase. Nadaljevanje Teva originals zgodbe predstavljajo pohodniški škornji, tehnični pohodni čevlji, športni čevlji in druga ponudba. V osnovi se deli na žensko in moško obutev, dodatno je mogoče izbrati med različnimi estetskimi, tehničnimi in drugimi značilnostmi. S tem imamo z nekaj artikli obutev za vse letne čase. V poletnih oziroma toplejših mesecih bomo cenili odlično zračenje in sproščenost. Hladnejši, zimski in jesenski meseci, zahtevajo večjo zaščito pred zunanjimi vplivi. Zanesli se bomo na Teva vodoodporno usnje, zaščitno mrežasto podlogo, odziven vložek iz poliuretana ter njegov prispevek mehki in zelo udobni hoji, varen korak pa posebno oblikovan podplat. Teva obutev je vedno in v vsakem primeru odlična izbira. Pestro ponudbo Teva čevljev si lahko ogledate na spletni strani Thomas Sporta.