Nike Slovenija, kakovosten program opreme za šport in prosti čas

Nike Slovenija je kakovosten program opreme za šport, rekreacijo in prosti čas. Nike je svetovno znana blagovna znamka, katero Slovenija in njeni prebivalci poznajo že dolgo vrsto let. Svetovno znana blagovna znamka je nastala v šestdesetih letih dvajsetega stoletja, današnje ime je dobila v začetku sedemdesetih. Do današnjih dni se je na prodajnih policah ter tekmovalnih in rekreativnih površinah izmenjalo veliko število najrazličnejših artiklov. Nekateri med njimi so postali tudi legende, ki imajo med uporabniki poseben status. Kar ni presenečenje, saj je pri snovanju sodelovala marsikatera znana oseba iz sveta športa.

Široka paleta uporabnih možnosti

Športna oprema Nike je zdelo modra izbira, saj je Slovenija zelo zahteven teren za športnike, rekreativce ter druge uporabnike. Teren je razgiban in zelo raznolik. Na razmeroma kratki razdalji se izmenjujejo zelo različna podnebja, Slovenija je za Nike opremo izziv tudi z vidika geografskih značilnosti. Območje z razmeroma majhnim radiju ponudi morsko obalo, vrhove s prek dva tisoč metrov nadmorske višine, ravnice, gričevnat svet, pusti Kras ter razne druge geografske značilnosti. Ponudba je takšnim zelo različnim pogojem uporabe prilagojena, zadnjo besedo pri izbiri imajo seveda športniki, rekreativci in drugi uporabniki opreme. Kakšna je njihova izbira, je mogoče tudi spoznati praktično vsak dan. Slovenija je območje, na katerem številni športniki, rekreativci in drugi uporabniku dnevno trenirajo ter na razne druge načine uporabljajo različno Nike opremo. Prav tako ima Slovenija preko praktično celega leta najrazličnejša tekmovanja in prireditve, kar je za Nike opremo poseben izziv. Zimski športi so v Sloveniji priljubljeni, nič manj pa tudi športi značilni v kopnem delu leta. V tem času oživijo tekaške proge, igrišča ter razne druge športne in rekreacijske površine. Nike bomo pogosto srečali tudi na ulicah in ob raznih casual ali drugih priložnosti. Lifestyle linija Nike artiklov je namenjena preživljanju prostega časa, popestri lahko našo garderobno omaro. Nike Slovenija je ponudba športne opreme in garderobe za prosti čas. Ogeljte si pestro izbirko Nike izdelkov na spletni strani https://www.tomassport2.si.

Nike air max, vrhunsko blaženje

Nike air max tehnologija zagotavlja vrhunsko blaženje. Linija Nike air max je namenjena tako tekačem in drugim rekreativcem, kot uporabi v prostem času ali v raznih drugih priložnostih. Aktivno preživeti prosti čas je najboljše zdravilo za razne tegobe sodobnega človeka.

Revolucionarna obutev

Športna obutev za vse uporabnike in priložnosti

Izredna mehkoba obutve Nike air max ni navdušila zgolj tekače in rekreativce. Kmalu so izreden sistem blaženja začeli ceniti tudi druge sorte uporabnikov. Uporabljajo jih izven športnih terenov, največkrat v prostem času ter ob manj protokolarnih priložnostih. K temu razširjenemu načinu uporabe je v veliki meri pripomogla tudi sama Nike air max kolekcija, ki od nekdaj obstaja v številnih barvah, barvnih kombinacijah ter različnih estetskih in tehničnih značilnostih. Barve in barvne kombinacije so načeloma bolj stvar mode, vendar praksa kaže zelo različne poglede uporabnikov na to lastnost. Nekaterim tekačem je vseeno, kakšne barve je Nike air max obutev. Pomembno je, da jim ustreza sistem blaženja, da imajo dovolj dobro zračenje ter številne druge lastnosti. Ker je linija Nike air max od primera do primera različna v naštetih lastnostih, so pri barvah in barvnih kombinacijah pripravljeni tudi na kompromise. Če ima določen model dobro izvedeno zračenje, bodo lažje sprejeli kompromis. Druga opcija je, da si pogledajo celotno Nike air max linijo ter najdejo najboljšo kombinacijo tehničnih in estetskih lastnosti. Na takšen način izbire prisegajo tisti, ki jim je pomembna tudi estetska nota. Radi imajo barvno usklajenost ter estetsko popolnost. Nekateri modeli Nike air max so v tem pogledu izrazitejši, s tem pa omogočajo všečnost tudi kupcem, ki niso pretirano navdušeni rekreativci. Za razne casual ali neuradne priložnosti, si ne želimo živo pisanih športnih modelov. Radi imamo bolj umirjene, enobarvne ter podobno oblikovane športne copate. Temu primerno obstajajo razni elegantni modeli Nike air max, na drugi pa tudi modeli z raznimi vzorci in drugimi modnimi dodatki. Izberite si svoj par obutve Nike air tukaj.

Teva obutev za urbane in pohodniške poti

Teva je splošno znana poletna obutev. Vendar to ni edina Teva ponudba. Krivec za slabo poznavanje ostale ponudbe splošna prepoznavnost Teva sandal. Temu primerno jim je proizvajalec nadel posebno ime, s tem pa preprečil zmedo in poenostavil ločevanje med posameznimi artikli v ponudbi.

Teva čevlji

Teva originals in ostala Teva ponudba

Pustolovski duh je glavni krivec za nastanek blagovne znamke Teva. Vodič v ameriškem Grand Canyonu je sredi osemdesetih let dvajsetega stoletja natikače preuredil svojim potrebam primerno. Vanje je zvrtal luknje ter jim dodal velkro paščke. S tem je preprečil, da bi natikače odnesel rečni tok. Dodatno je pridobil odličnost zračenja ter ohranil udoben korak. Temu primerno je še danes Teva obutev priljubljena za uporabo tudi primeru mokrote ali ob obilici mokrote. Brez nepotrebnega žrtvovanja udobnega koraka. Dodatno Teva originals odlikuje enostavnost uporabe z estetsko izvirnostjo. Mnogih jih zelo radi nataknejo na stopala, ko je potrebno sredi poletnih mesecih na krajše ali daljše poti po urbanem okolju. Estetske lastnosti so se v dobrih treh desetletjih razširile od originala do cele vrste raznih času primernih prijemov in izvedb. Ponudba se je do današnjih dni razširila tudi v sami osnovni ponudbi, Teva danes obstaja tudi v ponudbi za ostale letne čase. Nadaljevanje Teva originals zgodbe predstavljajo pohodniški škornji, tehnični pohodni čevlji, športni čevlji in druga ponudba. V osnovi se deli na žensko in moško obutev, dodatno je mogoče izbrati med različnimi estetskimi, tehničnimi in drugimi značilnostmi. S tem imamo z nekaj artikli obutev za vse letne čase. V poletnih oziroma toplejših mesecih bomo cenili odlično zračenje in sproščenost. Hladnejši, zimski in jesenski meseci, zahtevajo večjo zaščito pred zunanjimi vplivi. Zanesli se bomo na Teva vodoodporno usnje, zaščitno mrežasto podlogo, odziven vložek iz poliuretana ter njegov prispevek mehki in zelo udobni hoji, varen korak pa posebno oblikovan podplat. Teva obutev je vedno in v vsakem primeru odlična izbira. Pestro ponudbo Teva čevljev si lahko ogledate na spletni strani Thomas Sporta.

Tekaški čevlji, osnovna oprema za tek

Tekaški čevlji so osnovna oprema za tek. Med vso osnovno opremo nam tekaški čevlji najbolj manjkajo, če jih iz takšnega ali drugačnega razloga nimamo. Tekaški tekstil lažje pogrešamo, saj so tekaški čevlji v neposrednem stiku z tekaško progo. Začetnikom tudi zelo dobro služijo povsem navadna športna ali na splošno oblačila.

Tekaška oprema

Vsaka podlaga zahteva primerno obutev

Tekaška proga je lahko od primera do primera različna. Po mnenju najboljših so gozdne poti ter druge tekaške poti v naravnem okolju. Vendar pogosto tudi nimamo enostavnega dostopa do tekaških poti, zato se moramo zadovoljiti z asfaltom mestnih ulic in asfaltom drugih površin. Stezi v naravi ali urbanem okolju ustrezajo različni tekaški čevlji. Bolj aktivni rekreativni tekači imajo v svoji garderobni omari vsaj dve različni vrsti, s tem se tekaški čevlji prilagajajo podlagi, situaciji, zdravstvenemu stanju ter drugim situacijam, s katerimi je soočen tekač. Situacija lahko narekuje pripravo na tekmovanje ali tekaški dogodek, ki se bo odvijal na asfaltiranih mestnih ulicah. Pred tem pa je tekač večino kilometrov odtekel na gozdnih poteh. Za asfaltne podlage obstajajo posebni tekaški čevlji, zadnji čas za njihovo pridobitev so treningi pred nastopom. Pogosto se sicer bolj priljubljena gozdna ali druga proga v naravi zamenja z asfaltno. To so lahko bodisi mestne ulice ali od vrveža in prometa bolj odmaknjene asfaltne poti. Kako so različni tekaški čevlji za asfalt od tistih za gozdne in druge poti v naravi nam omogočijo izkusiti nekateri prodajalci. V prodajalnah imajo posebno progo z zelo različnimi podlagami, izbrani tekaški čevlji se na njih lahko preizkusijo. Že v nekaj korakih bomo spoznali razliko v asfaltu ali drugim podlagam prilagojenih lastnostih. Dobre trgovine poleg tega lahko nudijo preizkus drugih lastnosti oziroma primernosti tekaču. Ena pomembnejših je nevtralno, pronacijsko ali supinacijsko stopalo tekača. Poleg tega tekaški čevlji primernost za pronacijsko, supinacijsko ali nevtralno stopalo označujejo z na številne načine, kar zmanjšuje možnosti izbire tekaču neprimerne tekaške obutve. Pestro izbero tekaške opreme si lahko ogledate tukaj: https://www.tomassport2.si.

Čevlji so starodavno človeško odkritje

Čevlji so človeško odkritje in znak sposobnosti razvoja.

Čevlji so pojem, ki označuje obuvala različnih vrst in tipov. Najbolj vsestranske oznake srečamo v narečjih, kjer je ena beseda uporabljena za celo vrsto obuval. Največkrat pojem čevlji pomeni obutev, ki ima trši podplat ter sega do gležnja ali nekoliko čez gleženj. Za izdelavo se uporabljajo različni umetni in naravni materiali ter različni postopki izdelave. Kdaj natančno vstopijo čevlji v človekovo zgodovino je nemogoče reči. Zagotovo pa je moč trditi, da so posledica zaščite stopala pred mrazom ter agresivno podlago. V bolj ugodnih vremenskih razmerah so mnogi ljudje še pred pol stoletja pogosto hodili bosi, nekateri to prakticirajo tudi danes. Gre za razmišljanje po načelu : kar te ne ubije, te naredi močnejšega. Stopala pa so hkrati veliko bolj odporna oziroma vzpostavijo obrambne sposobnosti. Med arheološkimi najdbami se najde različne preproste izvedbe, ki kažejo na iznajdljivost človeka iz tistega obdobja. Tak primer se nam ponuja na ogled v Južnotirolskem deželnem arheološkem muzeju v Bolzanu. Gre za legendarno mumijo poimenovano Ötzi, po istoimenskih Alpah. V muzeju lahko vidimo rekonstrukcijo človeka z obleko, obutvijo ter opremo, ki so jo našli ob njegovem truplu. Njegovi čevlji so bili razmeroma preprosti, vendar vodoodporni in široki, primerni za hojo po snegu. Po predvidevanju strokovnjakov izvira naš davni prednik iz štiriintridesetega stoletja pred našim štetjem. Kar pomeni, da je vsaj toliko stara obutev primerna za sneg oziroma hojo po zasneženi pokrajini. Zagotovo pa je bila obutev iznajdena še prej, najverjetneje tudi v preprostejši izvedbi. Na mnogih območjih Alp še danes srečamo v poletnem času hojo brez obutve, ki naj bi pozitivno vplivala na stopala. Čevlji na tem območju so uporabljeni v zimskem času ter ob pojavu drugih za stopala in zdravje neugodnih vremenskih razmerah.

Čevlji so dokaz, da je človek znal naravne danosti sebi v prid uporabiti že v pradavnini.

https://www.superge.si/Obutev/