Čistilni servis na vašem domu

Si pogosto želite priti v čist in svež dom, pa vam to nikakor ne uspe? Vedno, znova in spet ko se vračate iz službe vas v domačih prostorih pričaka nered, ki vas nezadržano spremlja, vse dokler se ne lotite temeljitega čiščenja, ki pa vam prepogosto vzame preveč časa. Zakaj si torej ne omislite čistilnega servisa?

Čistilni servis je pri nas vse bolj zaželena dejavnost, saj so tudi cene vse bolj dostopne. Namesto da svoj prosti čas zapravljate za čiščenje, naj to za vas storijo profesionalni čistilci. Povabite jih v svoje stanovanje in se z njimi dogovorite, kolikokrat na teden bi bil njihov prihod dobrodošel.

Morda pa se boste čistilni servis odločili na dom povabiti samo občasno, na primer enkrat na mesec ali nekajkrat na leto, da vrhunska ekipa čistilcev opravi generalno čiščenje. Sicer pa vam servisi za čiščenje ponujajo še nekatere specifične storitve, kot so na primer čiščenje fasade.

Čistilni servis na vašem domu

Globinsko čiščenje oblazinjenega pohištva

Se vam zdi, da vonj v vašem domu nikoli ni povsem svež, čeprav vse površine, tla in še druge elemente očistite na najtemeljitejši način? Če je tako, morda potrebujete globinsko čiščenje oblazinjenega pohištva, ki pa ga je praviloma v prav vsakem stanovanju vsaj nekaj.

Globinsko čiščenje je poseben postopek, ki ga z ustreznimi pripomočki lahko opravite kar sami. Po drugi strani pa se vam zagotovo veliko bolj splača najeti profesionalca, ki vam bo globinsko čiščenje opravil z vrhunskimi napravami, poleg tega pa ima na tem področju dela veliko več znanja pa tudi izkušenj.

Vsak čistilni servis vam ponuja storitev globinsko čiščenje. Seznam servisov za čiščenje vam je na voljo na spletu. Primerjajte ponudbo in se odločite za podjetje, ki ponuja najboljše razmerje med kakovostjo storitev ter ceno. S strokovnjaki se dogovorite še za katero drugo storitev, ki se navezuje na čiščenje vaših notranjih in zunanjih prostorov.

 

Vse za hišni kino

Če želimo v udobju lastnega doma eno sobo nameniti sprostitvi in zabavi, je domači kino lahko izvrstna ideja. A že kmalu ugotovimo, da naloga oblikovanja takšnega zabavnega centra ni ravno lahka – potrebovali bomo celo vrsto nujne opreme. Običajno se osredotočimo na avdio-video aspekt, prioriteto namenimo predvsem projektorju ali televizorju, torej opremi, ki skrbi za prikaz slike, ter ozvočenju, ki doda kakovosten zvok. Hišni kino že s tem zahteva kar nekaj opreme, a v ozadju se skriva še marsikaj drugega. Poleg tega je treba poskrbeti za to, da so posamezne komponente med seboj dobro usklajene. Če se odločimo za projektor, moramo hkrati poskrbeti, da je hišni kino dobro zatemnjen in ponuja na razpolago dovolj prostora, da pride velika slika res do izraza. Ozvočenje je treba še bolj premišljeno načrtovati in urediti. Običajno želimo ustvariti prostorski zvok za pravo kino izkušnjo, to pa pomeni, da bomo potrebovali vsaj pet zvočnikov. Hišni kino zahteva tudi nekaj osrednjih komponent, ki vse te sisteme povezujejo in omogočajo usklajeno delovanje. Potrebujemo avdio-video sprejemnik ter multimedijski predvajalnik.

domači hišni kino

Pika na i za hišni kino

Da bi se v domačem kinu res dobro počutili, moramo izkušnjo izpiliti z nekaterimi detajli, ki sprva morda ne pridejo toliko do izraza. Glede na to, da ima hišni kino veliko zvočnikov, mora biti vsak od teh premišljeno nameščen na svoje mesto in tudi pravilno nastavljen. Poleg nosilcev za zvočnike zahteva hišni kino tudi prilagodljiv nosilec za televizor ali projektor, v kombinaciji s slednjim seveda tudi projekcijsko platno. Na koncu ne pozabimo, da je treba vse komponente med seboj povezati, tako da bo veliko dela že z urejanjem napeljav. V poštev pridejo spet različni nosilci in kanali za kable ter kup druge drobne opreme. Hišni kino zahteva kar nekaj dela, a končni učinek to povsem upravičuje.

Hladilnik za zahtevnejše uporabnike

Hladilnik je v vsakem gospodinjstvu nepogrešljiv aparat, ki skrbi za to, da imamo na zalogi dobro hrano. Hlajenje živil je ena izmed najpomembnejših funkcionalnosti, ki prispevajo h kakovosti bivanja v domu, zato na tem področju ne gre sklepati kompromisov. Sodobni hladilniki zelo dobro opravljajo svojo nalogo in večinoma ne povzročajo omembe vrednih težav, vseeno pa verjetno ne bodo povsem pokrili potreb zahtevnejših uporabnikov – ti bodo morali pobrskati po ponudbi naprednejših naprav, ki so pogosto oblikovane prav na podlagi zahtev takšnih kupcev. Morda bo možno že v redni ponudbi večjih trgovcev najti kak model s specifičnimi značilnostmi, ki bo odgovoril na zahteve. A pogosto bo treba pokukati v profesionalni program, ki ponuja večji nabor specializiranih naprav – tak hladilnik mora biti zelo dobro prilagojen svojemu namenu, poleg tega pa tudi kakovosten, zmogljiv in zanesljiv, tako da se ne splača sklepati kompromisov. Seveda je vse odvisno od tega, kakšne potrebe sploh imamo, saj ni nujno, da bo napreden hladilnik res pravi odgovor – včasih ni smiselno zapravljati denarja za takšno napravo, če bi prišel v poštev že čisto osnoven model.

Hladilnik

 

 

Industrijski hladilnik za vse vrste uporabe

Po drugi strani pa se lahko zgodi, da bo primeren le specializiran industrijski hladilnik. Ti izdelki niso namenjeni strogo tistim uporabnikom, ki se s potrebami po prilagojeni opremi srečujejo pri svojem delu. Tudi povsem običajni domači uporabniki včasih posegajo po takšnih napravah – omenimo recimo hladilnik za tekočine, takšno napravo potrebujejo tisti, ki se ljubiteljsko ukvarjajo z varjenjem piva, pripravo sadnih sokov, pridelavo in predelavo mleka in podobnimi aktivnostmi. Morda pa iz kakšnega razloga potrebujejo večjo količino hladne vode, tudi v tem primeru pride takšna naprava še kako prav. Seveda pa je možno dobiti industrijski hladilnik tudi v mnogih drugih izvedbah, mnoge naprave so zelo specializirane, druge pa so precej vsestransko uporabne.

Preglejte ponudbo na strani si.gorenje.com.

Peleti za zanesljivo ogrevanje

Pri ogrevanju v zimskih dneh si ne moremo privoščiti kompromisov. Potrebujemo zmogljiv in zanesljiv ogrevalni sistem, ki nas v najhladnejših dneh ne bo pustil na cedilu. Prav s temi odlikami izstopajo peleti, ki ponujajo odličen izkoristek biomase, s tem pa zmogljivo ogrevanje stanovanjskih in drugih prostorov. Na voljo so seveda mnoge alternative, a od vseh ne moremo pričakovati tako dobrega učinka. Po drugi strani pa je treba priznati, da tudi peleti niso univerzalna rešitev – za dober učinek namreč potrebujemo zmogljivo peč oziroma kotel, pa tudi kakovost biomase vpliva na to, kakšen izkoristek lahko pričakujemo. Vsekakor pa gre za možnost, ki se lahko izkaže za privlačno. Posebej dobro je možno takšno rešitev vključiti v stanovanja, ki že imajo ugodno oblikovan toplovodni sistem, morda lahko s pečjo nadomestimo starejši sistem na trda goriva, lahko pa sistem seveda postavimo povsem na novo. V vsakem primeru bodo peleti ponudili zanesljiv vir energije, ki bo zagotovil toplino v zimskih nočeh.

peleti

Najboljši učinek ponujajo kakovostni peleti

V prvi vrsti je pomembno, da imamo dobro opremo in premišljeno načrtovan sistem. Za vse naprave in napeljavo samo je treba dobro skrbeti in jo vzdrževati, le tako bo možno doseči optimalen izkoristek. Nato pa postanejo pomembni še kakovostni peleti, ki so ključnega pomena za pridobivanje zadostne energije iz biomase. Morda bi si mislili, da leseni material v vsakem primeru ponuja enak ali vsaj primerljiv učinek, a to je daleč od resnice – peleti imajo lahko zelo različno vsebnost, svojo vlogo ima tako les kot tudi veziva, ki se včasih uporabljajo. Za optimalen izkoristek pridejo v poštev le kakovostni peleti, ki lahko sprostijo veliko energije. Veliko šteje nadzorovan in preverjen vir, najbolje se izkaže biomasa s kar se da čisto sestavo, recimo s 100% vsebnostjo lesa iglavcev. Razni vsiljivci in primesi lahko učinkovitost zmanjšajo. Kakovostne pelete kupite pri Petrolu.

Čiščenje pralnega stroja po času neuporabe

Pralni stroj je neprecenljiv pripomoček v vsakem gospodinjstvu, saj si ne moremo predstavljati, da bi perilo prali na roke. Še posebej, če imamo opravka s perilom cele družine, je dober pralni stroj nepogrešljiv pomočnik pri delu. Stroj pa mora biti dobro pripravljen na uporabo, biti mora tudi v dobrem stanju, da lahko zadovoljivo opere vsa oblačila. Če stroj sam ni čist, tudi perila ne bo mogel očistiti, zato je treba vsaj občasno poskrbeti za čiščenje pralnega stroja. Še posebej pomembno je to v primeru, da pralni stroj nekaj časa ni v uporabi, na primer zaradi selitve, daljšega dopusta, morda ob nakupu rabljenega stroja ali iz kakšnega drugega razloga. Čiščenje pralnega stroja je v tem primeru nujno že pred prvo uporabo. Na srečo s tem verjetno ne bo veliko dela – čiščenja se lahko lotimo kar z nekaterimi pripomočki, ki jih imamo na voljo doma. V boju proti vodnemu kamnu in drugim sedimentom v notranjosti stroja se lahko poslužimo kisa, ki razgradi te snovi. Za učinkovito čiščenje pralnega stroja opravimo en cikel pranja na visoki temperaturi, v prazen boben pa dodamo nekaj decilitrov kisa. Po tem še enkrat poženemo prazen stroj, lahko dodamo nekaj pralnega praška, da se očistijo ostanki kisa.

Pralni stroj, ki potrebuje čiščenje
Čiščenje pralnega stroja je pomembno, da preprečite neprijetne vonjave

Napredno čiščenje pralnega stroja

Čiščenje pralnega stroja s kisom je lahko povsem učinkovito, a to je odvisno od izhodiščnega stanja naprave. Čisto možno je, da bo treba ubrati drugačen pristop. Napredno čiščenje pralnega stroja najprej vključuje uporabo namenskih čistil, odvisno seveda od tega, kaj želimo očistiti. Če imamo opravka z vodnim kamnom, so za to na voljo posebna čistila. Res pa je, da bo v tem primeru čiščenje pralnega stroja zahtevalo nekoliko podrobnejši pregled, verjetno bo treba napravo odpreti in se lotiti čiščenja posameznih elementov, ki so najbolj kritični – najbolje je, da to opravi strokovnjak.