Atopijski dermatitis, izpuščaj na koži in srbenje

Atopijski dermatitis kažejo kožni izpuščaji , spremlja jih srbenje in suha koža.

Veliko pri tem lahko storimo sami, če se zavedamo, da atopijski dermatitis s praskanjem stanje poslabšamo. Pri otrocih je težko računati, da bodo razumeli posledice praskanja za kožo. Želeli si bodo odpraviti bolečino, vendar jo nevede povečali. Praskanje pomeni z drugo besedo poškodba kože . Izpuščaji se pri tem povečajo, s tem pa se poveča tudi površina poškodbe na koži. Najslabše možno za atopijski dermatitis je, da se praskanje razširi v brazgotine, poškodoval predel je zato bolj ranljiv, kar lahko zavira oziroma podaljša zdravljenje. Samo zdravljenje poteka preko dejavnikov značilnih za atopijski dermatitis. V prvi vrsti moramo posvetiti pozornost svoje kozmetike ter vsega, kar nanašamo na kožo. V večini primerov imamo na izbiro alternative, ki so v kemijskih lastnostih in sestavinah primerne za atopijski dermatitis. V primeru, da nimajo ustreznega znanja ločevanja posameznih ponudb, lahko za nasvet vprašamo strokovnjaka oziroma strokovno osebo. Nikakor pa ni priporočljivo na svojo roko izbirati točno določeno ponudbo, ker se nam zdi primerna, ne vemo pa natančno zakaj služi in kakšen vpliv ima na atopijski dermatitis. Strokovnjaki niso prodajalci, katerim cilj je prodati zalogo s prodajnih polic ali skladišč, ampak osebe, katere povedo kaj nam najbolj koristi. Včasih je potrebno biti pri izbiri tudi vztrajen in se ne pustiti premamiti raznim ponudbam, ki so bodisi ugodnejše ali na papirju obljubljajo večje učinke. Ker imamo specifično težavo, moramo zanjo najti specifično rešitev. Vse ostalo je enostavno povedano odvečen balast. Nadalje je dobro strokovnjake poslušati pri uporabi. Čiščenje kože mora potekati pri priporočeni temperaturi vode ter določen čas. Že pri zdravi koži vidimo, kako reagira na različne temperature vode, čas je v tem primeru lahko tudi bistveno krajši.

Za atopijski dermatitis je priporočljiva temperatura okoli trideset stopinj Celzija, umivanje pa naj taja vsaj deset minut.

En odziv na “Atopijski dermatitis, izpuščaj na koži in srbenje”

  1. I see your page needs some unique & fresh content. Writing manually is time consuming, but there is tool for this task.
    Just search in gooogle for; Avurker’s essential tools

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja