Ali je boljše najeti čistilni servis ali posameznika?

Obstaja kar veliko ljudi, ki za svoj dom ali poslovni prostor najame nekoga, ki ga bo tudi čistil. Zato se velikokrat poraja vprašanje, kaj je boljše. Ali najeti posameznika čistilca ali  pa kar organizirani čistilni servis. Po izkušnjah mnogih, ima čistilni servis kar nekaj prednosti. Prva je namreč ta, da če najamemo posameznika, prevzamemo zanj popolno odgovornost, kar ne velja za čistilni servis. To pomeni, da ga je najprej potrebno tudi prijaviti in zanj plačevati. Delo na črno je namreč pri nas strogo prepovedano. Veliko primerov posameznikov je bilo tudi, ko so s svojim neznanjem ali pa celo namerno poškodovali ali uničili zasebno lastnino. Problem pride tudi pri raznih odsotnostih zaradi bolezni in podobno, saj v primeru posameznika ostanemo tisti dan ali teden brez delavca, če pa imamo najet čistilni servis pa nam v tem primeru pošljejo drugega delavca.

Včasih se najame posameznika za velik dom z ogromno površin za čiščenje oziroma za nek velik poslovni prostor. To je za enega samega zelo zamudno in utrujajoče delo. Velikokrat se naredi, da je delavec po parih urah dela že tako izmučen, da določenega dela za čiščenje ne vidi ali pa ga namerno izpusti in tako njegovo delo ni dovolj dobro opravljeno. V primeru, ko je najet čistilni servis, oni ocenijo obsežnost dela in na podlagi tega pošljejo dodatnega delavca ali dva, da se delo res opravi tako kot je treba, s profesionalnimi pripomočki.

Tako, da se je ob najemo potrebno prvo vprašati, za kakšno velikost in obsežnost dela gre in se na podlagi tega odločiti ali se bolj splača posameznik ali čistilni servis.

Be Sociable, Share!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja