Aerobika je lahko individualni ali pa skupinski šport. Individualno se tega športa lahko lotimo tako, da najprej obiščemo tečaj, se naučimo vaj, nato pa jih izvajamo sami doma ali pa tam, kjer nam najbolj ustreza. Druga možnost je, da v iskalnik vpišemo besedo aerobika, nato pa poiščemo kakšne posnetke in podrobna navodila za to, kako izvajati vaje. Pomembno pa je, da se držimo navodil oziroma prikazov, saj telo na začetku še ni vajeno gibov in se lahko zaradi nepravilne izvedbe tudi poškodujemo. Aerobika sicer ni ena disciplina, ampak poznamo več njenih vrst. Pred vsako telesno aktivnostjo je pomembno, da se dobro segrejemo, saj so nekatere vaje, ki jih predpisuje aerobika, lahko precej obremenilne za mišice in sklepe, zato pa morajo biti ti pred izvedbo dobro segreti.

Pomembno je tudi, da se seznanite s tem, katera aerobika je primerna za vas. Obstaja več vrst, ki temeljijo na različnih vajah, okoljih, kjer se izvaja aerobika, pripomočkih, ki se med izvedbo vaj uporabljajo itn. Če že mnogo let niste vadili oziroma se niste udeležili nobene napornejše telesne aktivnosti, je najbolje, da se vpišete v vodeno vadbo. Trener vam bo pokazal, kako se aerobika in njene vaje izvajajo, pri tem pa ne boste toliko tvegali, da bo prišlo do poškodbe zaradi nepravilnih gibov. Neizkušenim lahko športni trener veliko pomaga, predvsem pa je ta pomoč pomembna na začetku poti, ko se oseba šele uči giba. Tisti, ki se naučijo napačnega giba in ga ponavljajo mnogo časa, bodo težje osvoji pravilen gib, ko jim ga bo nekdo pokazal šele naknadno. Priučenih vzorcev se je namreč zelo težko od naučiti.

Vodena aerobika je lahko za marsikoga precej drag šport, vendar pa so pozitivni učinki, ki jih lahko pridobi s tem, ko je vsaj na začetku nadzorovan, zelo koristni za prihodnost. Aerobika je v takih pogojih izjemno zdrav in zabaven šport.

Opremo za aerobiko najdete na http://www.superge.si

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.