10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji

Kenija je ena izmed najlepših, v zadnjih letih pa tudi zelo pogosto obiskana afriška država. Je tako imenovani naravni paradiž in dežela kontrastov. Za vas smo izbrali 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji, ki se jih vsekakor splača obiskati. Narodni parki v Keniji veljajo za znamenitost in so eden izmed najlepših doživetij, saj kljub pretiranim posegom človeka in divjem lovu današnjemu obiskovalcu ponuja neizmerno raznolikost v obliki konfiguracije terena, številnih živalskih in rastlinskih vrstah. Eden najstarejših narodnih parkov v Keniji je Aberdares, ki je zaradi bujnega rastlinja precej drugačen od ostalih parkov. Razgibana in bujna narava daje zavetje številnim živalim, kot so sloni, bivoli, bongo antilopam, panterjem in celo črnim nosorogom.

Mount KenyaDruga znamenitost Kenije je Mount Kenya, ki je najvišja gora v Keniji in druga najvišja gora v Afriki, takoj za Kilimanjaro. Gora, ki je visoka 5199 metrov, ponuja čudovit pogled, a je vzpon na njo primeren predvsem za tiste, ki so v nekoliko boljši kondicijski pripravljenosti. Goro obdaja Kenijski nacionalni park, ki je s strani Unesca proglašen za svetovno naravno dediščino. Naslednja zanimivost je Malindi, nekoč znan kot Melinde, pristaniško mesto ob izlivu reke Galana v Indijski ocean. Malindi zagotavljajo lep uvod v obalne turstične znamenitosti, zato sodijo med 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji, predvsem zaradi obsežnih koralnih grebenov in prelepih plaž. Malindi Marine Nacionalni park je zavarovan, saj ima številne prelepe plaže, čisto vodo in prelepe pisane ribe.

Jezero Turkan je peta znamenitost, ki se jo splača obiskati. To je smaragdno jezero, ki je največje jezero v Keniji, hkrati pa največje puščavsko jezero na svetu. Raj za potapljače in fotografe ponuja na ogled bogat živalski svet, v njem najdete ogromno ribo, nilskega ostriža. Naslednje je jezero Nakuru, ki je zelo plitvo jezero, številne alge v njem privabljajo ogromne količine, včasih tudi več kot milijon flamingov naenkrat, ptic, ki so ena glavnih znamenitosti Kenije.

Masai Mara nacionalni rezervat je ena glavnih turističnih znamenitosti v Keniji, v njem je ogromna populacija divjadi in letne migracije zeber in gnujev. Tsavo je največji nacionalni park v Keniji in eden največjih na svetu, zaradi velikosti je razdeljen na dva dela in je idealna destinacija za turiste, ki v divjini iščejo mir in zasebnost.

Lamu otok je arhipelag, ki je stoletja ostal nedotaknjen. Mombasa, najstarejše mesto v Keniji je danes skupek starega in novega sveta in zmes različnih kultur; afriške, evropske in azijske in hkrati zadnja od 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.